ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/3

Τα «κλειδιά» για να λάβετε το επίδομα των 800 ευρώ


Στο μέτωπο των οικονομικών συνεπειών του κορωνοιού, τις 50.000 έφτασαν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων στην πλατφόρμα Εργάνη προκειμένου να ενταχθούν σε καθεστώς στήριξης, ενώ και οι αιτήσεις των εργαζομένων για να λάβουν τα 800 ευρώ έχουν ξεπεράσει τις 60.000.

Όσον αφορά επιχειρήσεις και επαγγελματίες, αμφότεροι χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα με τους κωδικούς της Εργάνης ή του TAXIS. Εκεί επιλέγεται η αναστολή δραστηριοτήτων εργοδοτών. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υπάλληλοι στην επιχείρηση, η αίτηση γίνεται κανονικά. Ξεχωριστή επιλογή για ενοίκιο που πληρώνει ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση, ενώ η προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Από τότε και μετά, ξεκινάει και η διαδικασία για τους εργαζομένους, η οποία γίνεται σε διαφορετική πλατφόρμα. Οι εργαζόμενοι δικαιούνται τα 800 ευρώ, αλλά και μείωση του ενοικίου κατά 60% εφόσον πρόκειται για πρώτη κατοικία. Προϋπόθεση είναι να έχει γίνει αναστολή σύμβασης εργασίας, απόλυση ή παραίτηση από την 1η έως τις 20 Μαρτίου. Στην αίτηση συμπληρώνουν τόσο τα στοιχεία του εργοδότη όσο και τα δικά τους.

Να σημειωθεί επίσηςη ότι αυξάνεται το ποσό των ανέπαφων συναλλαγών από τα 25 σε 50 ευρώ.


ΚΑΙΡΟΣ