ΕΛΛΑΔΑ
31/7

Θεσσαλονίκη: Οι νεόνυμφοι και τουλάχιστον 9 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, μετά από γλέντι γάμου


Στην υψηλότερη δυνατή επιφυλακή παραμένουν οι υγειονομικές αρχές, μετά την έκρηξη κρουσμάτων των τελευταίων ημερών. Δείγμα της ανησυχητικής διασποράς του ιού αποτελεί ο εντοπισμός τουλάχιστον δέκα κρουσμάτων κορωνοϊού σε γλέντι γάμου που έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου θετικός στον ιό βρέθηκε ακόμα και ο γαμπρός.

Οι αγκαλιές, τα φιλιά και το γλέντι που ακολούθησε ένα γάμο στη Θεσσαλονίκη, είχαν ως αποτέλεσμα μια πρωτοφανή διασπορά του κορωνοϊού με ένα από τους ασθενείς να είναι ο ίδιος ο γαμπρός που αντί για το γαμήλιο ταξίδι κατέληξε στο νοσοκομείο.

Το γλέντι που έγινε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στο οποίο ήταν προσκεκλημένα 150 με 300 άτομα, αποτέλεσε πηγή για να κολλήσουν τουλάχιστον δέκα άνθρωποι.   

Λίγες ημέρες μετά το γάμο, το ζευγάρι πληροφορήθηκε πως ορισμένοι συγγενείς παρουσίασαν συμπτώματα, και άρχισαν να τηλεφωνούν στους υπόλοιπους καλεσμένους.

Το MEGA στο χώρο που έγινε η γαμήλια δεξίωση

Το MEGA βρέθηκε στο χώρο που έγινε η γαμήλια δεξίωση, το Σάββατο 25 Ιουλίου, με 150 -300 άτομα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τόσο το ζευγάρι, όσο και οι γονείς της νύφης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ αρκετοί είναι και οι καλεσμένοι που περιμένουν τα αποτελέσματα του σχετικού τεστ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του χώρου, όλα τα απαραίτητα μέτρα είχαν παρθεί, ενώ τηρήθηκαν και οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.  


ΚΑΙΡΟΣ