ΕΛΛΑΔΑ
24/7

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι κάτοικοι στα Αθίκια Κορίνθου


Μεγάλη είναι η καταστροφή στην Κορινθία από την πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές, με τις φλόγες να μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών και τη φωτιά να κάνει στάχτη δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό, επί τόπου βρίσκεται μάλιστα κλιμάκιο της αρμόδιας διεύθυνσης της πυροσβεστικής για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στιγμές αγωνίας με τις πύρινες γλώσσες να φτάσουν λίγα μέτρα από τα σπίτια όπως φαίνεται και στο ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε το Mega έζησαν οι κάτοικοι στα χωριά της Κορίνθου.

Στο βίντεο φαίνεται πως μία οικογένεια από τα Αθίκια προσπαθεί να σώσει το σπίτι της από την πύρινη λαίλαπα. Στη μάχη, με τις φλόγες να γλείφουν την αυλή του σπιτιού, ρίχνονται όλοι.

Η ανατολική Κόρινθος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι πιστεύουν πως υπήρξε εμπρησμός.

Στο σημείο έχει φτάσει κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού για να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στα Αθίκια βρέθηκε από την Κάρπαθο και ο πατέρας Αθανάσιος που μεγάλωσέ στο χωριό και τώρα που είναι αδειούχος ήρθε να δει το μέγεθος της καταστροφής.

Στο σημείο πνέουν άνεμοι εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στο χάρτη πρόγνωσης που εξέδωσε χαρακτηρίζει την Κόρινθο επικίνδυνη για πυρκαγιά μαζί με την Αττική, την Βοιωτία, την Εύβοια, την Αργολίδα και τη Λέσβο.


ΚΑΙΡΟΣ