ΕΛΛΑΔΑ
23/7

Κορινθία: Αισιοδοξία για την πυρκαγιά με το πρώτο φως της μέρας


Η μείωση των ανέμων το βράδυ και ο αυξημένος αριθμός πυροσβεστών που επιχειρούσαν, σε συνδυασμό με τα εναέρια μέσα που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, γεννά αισιοδοξία στους κατοίκους της Κορινθίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου η νύχτα ήταν αρκετά δύσκολη, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. 

Μάλιστα, ο κ. Γκιολής ως πρώην γιατρός στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Κορίνθου προσέφερε τη βοήθειά του στο πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος, το οποίο κάηκε στο μέτωπο της πυρκαγιάς. «Είχαν  αναπνευστικά προβλήματα και μικρά εγκαύματα, αλλά είναι καλά στην υγεία τους» συμπλήρωσε.  

Τα Αθίκια Κορινθίας, μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων, έχει εκκενωθεί, με τον πρόεδρο της κοινότητας, Τάσο Μαρίνο να υπογραμμίζει στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» τον κίνδυνο που υπάρχει από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, καθώς η φωτιά έχει φτάσει στα 100 μέτρα από τα Αθίκια και το Αλαμάνο. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, έχουν καεί μέχρι στιγμής δέκα σπίτια, με την ακτίνα του μετώπου να φτάνει τα 30 χιλιόμετρα, προκαλώντας καταστροφές και σε περιουσίες. 

Τέλος, μιλώντας με τους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου ο πρόεδρος της κοινότητας υπογράμμισε το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε δίπλα από το στρατόπεδο, κάτι που είχε γίνει και τον προηγούμενο μήνα, χωρίς ευτυχώς να πάρει ανάλογη έκταση. 


ΚΑΙΡΟΣ