ΕΛΛΑΔΑ
30/6

Διχάζουν περαστικούς και κατοίκους οι παρεμβάσεις στην Πλ. Συντάγματος


Ο «Μεγάλος περίπατος» αποτελεί για τους Αθηναίους μια νέα πραγματικότητα. Κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες συνηθίζουν τις νέες παρεμβάσεις, άλλοι τις υποδέχονται με ενθουσιασμό κι άλλοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την αισθητική και το κόστος τους.

Αυτό είναι το περίφημο περιμετρικό παγκάκι για κυκλικές ζαρντινιέρες. Έχει τοποθετηθεί στην κάτω πλευρά του Συντάγματος. Το κόστος του, 5.200 ευρώ. 

Λίγο πιο πέρα οι κυκλικές ζαρντινιέρες με διάμετρο 3,5 μέτρα και προϋπολογισμό 3.000 ευρώ η μια. 

Αυτή είναι η ζαρντινιέρα φοίνικας με διαστάσεις 3 επί 3 μέτρα και ύψος 1 μέτρο. Κόστος της κάθε μιας   4.600 ευρώ. 

Τι λένε οι πολίτες για τα παγκάκια και τις ζαρντινιέρες 

Από τον Χολαργό στο Σύνταγμα κατέβηκε με τα πόδια ο 72χρονος Δημήτρης Λοστρόμος για να δει από κοντά την εξέλιξη του «Μεγάλου Περιπάτου», στην πλατεία Συντάγματος.  Να φωτογραφήσει το έργο και να καθίσει στα παγκάκια.  

«Θα έπρεπε να το έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια είναι μεγάλο έργο πρέπει να έχει κόστος. Όσα και να ξοδέψουν το καλύτερο είναι να βάλουν τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν»

Τη μισή του ζωή στο Σύνταγμα έχει περάσει ο Παύλος Στυλιανόπουλος, ιδιοκτήτης περιπτέρου, που εκφράζει φόβους για την ασφάλεια του αστικού εξοπλισμού. «Δεν είναι άσχημο, το ζητούμενο είναι εάν θα διατηρηθεί»

Οι Δημότες διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις για το κόστος του έργου. Το ίδιο και συμβαίνει τώρα και στο δημοτικό συμβούλιο.

Αφού ολοκληρωθεί η τρίτη φάση του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα, θα ξεκινήσουν τα έργα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπου αποτελεί την τέταρτη και τελευταία φάση του έργου. 


ΚΑΙΡΟΣ