ΕΛΛΑΔΑ
26/3

Ερωτήματα και ανησυχία για τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή


Ένας Γερμανός καθηγητής - μόλις 42 ετών - είναι το πρώτο θύμα του κορωνοϊού στην Κρήτη. Ο άτυχος άνδρας πέθανε την Τετάρτη (25/03), δημιουργούνται ωστόσο ερωτήματα τόσο λόγω της μικρής ηλικίας του όσο και λόγω του γεγονότος ότι δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Θλίψη αλλά και μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα ο θάνατος του μόλις 42 ετών Γερμανού καθηγητή. Ο Andreas Hilboll , άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Η καθηγήτρια που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της μιλώντας στο LIVE NEWS, είπε ο συνάδελφός της ήταν υγιέστατος.

Αναφερόμενος στον θάνατο του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη ο Σωτήρης Τσιόδρας είπε πως ο 42χρονος είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου χαρακτηρίζουν τον άτυχο καθηγητή ως ειδική περίπτωση, καθώς δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας.

Ο 42χρονος καθηγητής είχε έρθει στην Ελλάδα για σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας στο πανεπιστήμιο Κρήτης. Όταν κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία, έκανε το test για τον κορωνοϊό και βγήκε θετικός. Με τα συμπτώματα να είναι ήπιας μορφής έμεινε σπίτι σε καραντίνα. Όταν η κατάσταση επιδεινώθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο 42χρονος καθηγητής ετάφη στην Κρήτη ύστερα από συνεννόηση με την οικογένειά του στην Γερμανία.


ΚΑΙΡΟΣ