ΕΛΛΑΔΑ
14/3

Στ.Γκόρλας: Μεμονωμένο το περιστατικό σύλληψης φροντιστή στα Ιωάννινα


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και τρεις καθηγητές οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης (12.3) στα Ιωάννινα , στα Γρεβενά και σε έναν ακόμη νομό της Μακεδονίας καθώς διαπιστώθηκε ότι «έσπασαν» την αναστολή λειτουργίας στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Στα Ιωάννινα ένας 53χρονος ιδιοκτήτης φροντιστηρίου εντοπίστηκε από την αστυνομία να κάνει μάθημα παρά το απαγορευτικό και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή του.

Για τη σύλληψη ιδιοκτήτη φροντιστηρίου στα Ιωάννινα μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων  Στέφανος Γκόρλας. 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γκόρλας, ο εν λόγω εκπαιδευτικός αν και λειτουργούσε το φροντιστήριό του νόμιμα, δεν ανήκει ούτε στον σύλλογο φροντιστών Ιωαννίνων ούτε στην Ομοσπονδία, καταδικάζοντας ο ίδιος την στάση και την ενέργεια του του συλληφθέντα.

 Ο ίδιος τόνισε πως χρέος όλων των εκπαιδευτικών είναι να να καθοδηγούν σωστά και υπεύθυνα τους μαθητές μας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό  και πως όλοι οι άλλοι εκπαιδευτικοί τήρησαν και συνεχίζουν να τηρούν τους κανόνες.

Τέλος ο κ. Γκόρλας δήλωσε ότι όλοι οι φροντιστές Πανελλαδικά τηρούν  τους κανόνες εφιστώντας την προσοχή στους εκπαιδευτικούς που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, συνιστώντας ηλεκτρονικές πλατφόρμες μέσω των οποίων  μπορεί να γίνει η διδασκαλία.


ΚΑΙΡΟΣ