EPISODE 042

Περιγραφή:
«Οι
Κηπουροί του Mega» μάς μιλούν για τις μέλισσες και το ρόλο που παίζουν στον κύκλο ζωής των φυτών. Μας δίνουν βασικές πληροφορίες για τα μελίσσια, το ευεργετικό μέλι και τις ποικιλίες του, πως να ξεχωρίζουμε το καλό μέλι, αλλά και πως μπορούμε να το επαναφέρουμε στη ρευστή του μορφή, σε περίπτωση που μας κρυσταλλώσει.

Στις μόνιμες στήλες της εκπομπής θα δούμε:
Το μποστανάκι σου: o Σωτήρης σπέρνει λαχανάκια Βρυξελλών και μας λέει τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μια καλή παραγωγή.
Ο γιατρός των φυτών: ο Μάκης αντιμετωπίζει τις σφήκες. Φτιάχνει παγίδες από πλαστικά μπουκάλια, βάζει το κατάλληλο δόλωμα και μας συμβουλεύει για το τι πρέπει να κάνουμε εάν μας τσιμπήσουν.
Το φυτό της ημέρας: η πασχαλιά, που ανθίζει το Πάσχα.
Go μόνος σου: ο Γιάννης μάς δείχνει πώς να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά, όπως παλιά, με χρώματα από λαχανικά, όπως κρεμμύδια, παντζάρια ή σπανάκι. Ακόμη, χρησιμοποιεί φλούδες κρεμμυδιών και φυλλαράκια από φυτά για να δημιουργήσει ευφάνταστα σχέδια πάνω στα αυγά.
Το καρποφόρο σου: ο εξωτικός ανανάς. Οι κηπουροί δείχνουν πώς να αποκτήσουμε το δικό μας φυτό ανανά, φυτεύοντας τα φύλλα του φρούτου και πώς να τον καθαρίσουμε εύκολα. Ακόμη, φτιάχνουν ένα πολύ γρήγορο, ελαφρύ γλυκό με γιαούρτι και ανανά.
Το βοτανάκι σου: ο μάραθος, που με τα φύλλα και τους σπόρους του δίνει υπέροχο άρωμα στα φαγητά και τις σαλάτες μας.
Το φυτό εσωτερικού χώρου: η χαριτωμένη πιλέα. ‘Ενα μικρόφυτο με ασημοπράσινα φύλλα που χρησιμοποιείται πολύ σε συνθέσεις λουλουδιών.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
 Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Ιφιγένεια Κολλάρου
Εκτέλεση Παραγωγής: FULL MOON ENTERTAINMENT