EPISODE 034

Περιγραφή:
«Κηπουροί του Mega» μας μαθαίνουν τα πάντα για τους σπόρους: πως τους μαζεύουμε, πως τους αποθηκεύουμε, τι είναι τα σπορεία και πως καλλιεργούμε φυτά από σπόρο.
Στο ρεπορτάζ αγοράς μαθαίνουμε για τα πέλετς κοκοφοίνικα, που είναι το ιδανικό υπόστρωμα για να βλαστήσουν οι σπόροι μας.  

Στις μόνιμες στήλες της εκπομπής, θα δούμε:

Το μποστανάκι σου: o Σωτήρης σπέρνει αγγουριά σε σπορείο. Μας μαθαίνει πως θα την περιποιηθούμε όσο μεγαλώνει και φτιάχνει ένα ινδικό ντιπ, την ραΐτα, που έχει βάση το αγγούρι και το γιαούρτι.
O γιατρός των φυτών: o Μάκης μας μαθαίνει τα μυστικά της τσουκνίδας και το πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι τόσο για μας όσο και για τα φυτά μας. Φτιάχνει αφέψημα τσουκνίδας αλλά και ένα υγρό διάλυμα που θα τονώσει τα φυτά μας.
Go μόνος σου: ο Γιάννης ανακυκλώνει άχρηστα χαρτιά φτιάχνοντας σποροκάρτες, δηλαδή κάρτες που έχουν μέσα τους σπόρους, φυτεύονται και φυτρώνουν!
Το φυτό της ημέρας: είναι η τσιντόνια, από τα λίγα φυτά που ανθίζουν το χειμώνα, δίνοντας χρώμα σε κήπους και μπαλκόνια. Μας δείχνουν πως την φυτεύουμε και μαθαίνουμε πως να την περιποιηθούμε.
Το καρποφόρο σου: η πορτοκαλιά, ένα από τα πιο δημοφιλή εσπεριδοειδή. Μαθαίνουμε για τη φροντίδα της, τα οφέλη των πορτοκαλιών για τον οργανισμό μας και φτιάχνουμε ένα λικέρ από πορτοκάλια, το arancello.
Το Βοτανάκι σου: κορίανδρος, ένα αρωματικό φυτό γνωστό από την αρχαιότητα, ωφέλιμο για την υγεία μας, που νοστιμίζει τα φαγητά, δίνοντας τους εξωτική γεύση και μυρωδιά. 
Το φυτό εσωτερικού χώρου: η καλαθέα, ένα ακόμα τροπικό φυτό από τα δάση του Αμαζονίου, με εντυπωσιακό φύλλωμα, που καθαρίζει την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:  Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Ιφιγένεια Κολλάρου 
Εκτέλεση Παραγωγής: FULL MOON ENTERTAINMENT