EPISODE 022

ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ MEGA

Χριστουγεννιάτικες πινελιές στην εκπομπή «Οι Κηπουροί του MEGA.  Ο Σωτήρης Βρεττός, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και  ο Μάκης Τσόκας μάς κάνουν προτάσεις για οικολογικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. Το έλατο είναι ο πρωταγωνιστής των γιορτών γι’ αυτό,  θα μάθουμε πώς να το διαλέξουμε, να το διατηρήσουμε και τι να το κάνουμε μετά τις γιορτές. Μας μιλούν για το ου και το γκι, δύο κλασσικά φυτά των Χριστουγέννων που όλοι μπερδεύουν και θα μας δώσουν συμβουλές για το πώς θα προστατεύσουμε τα φυτά μας από το κρύο του χειμώνα.

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες:

Το μποστανάκι σου: ο Σωτήρης θα φτιάξει ένα mini θερμοκήπιο για να προστατεύσει τα λαχανικά από το κρύο, αλλά και για να καλλιεργήσει πρώιμα λαχανικά. Στην κατασκευή του, χρησιμοποιεί παλιά παράθυρα.

Go μόνος σου: ο Γιάννης, κάνει προτάσεις για οικονομικές και οικολογικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις και φτιάχνει ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλα κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο.

Το φυτό της ημέρας: είναι το έλατο, ο πρωταγωνιστής των γιορτών.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου: είναι το αλεξανδρινό (που λέγεται και ποϊνσέτια), ένα κλασσικό δώρο για τα Χριστούγεννα και μας μαθαίνουν τα μυστικά της περιποίησής του.

Το καρποφόρο σου: το καρποφόρο της εκπομπής είναι η μανταρινιά και ο Σωτήρης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε λικέρ μανταρίνι.

Το βοτανάκι σου: είναι το φασκόμηλο, που οι αρχαίοι ‘Ελληνες το θεωρούσαν πανάκεια.

Το εργαλείο σου: είναι ο συλλέκτης καρπών, ένα έξυπνο εργαλείο για να μαζεύουμε εύκολα τους καρπούς από τα δέντρα μας.

Ο γιατρός των φυτών: ο Μάκης αντιμετωπίζει την ισέρυα, ένα έντομο που προσβάλλει καλλωπιστικά και εσπεριδοειδή. 

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης, Δημήτρης Σταματόπουλος

 Αρχισυνταξία: Ιφιγένεια Κολλάρου 

Εκτέλεση Παραγωγής: STUDIO ATA-FULL MOON ENTERTAINMENT

www.megatv.com/oikipouroi

www.facebook.com/kipouroitouMega

http://twitter.com/kipouroitoumega

www.youtube.com/Megatvweb