EPISODE 006

Περιγραφή:
Οι «Κηπουροί του MEGA» επισκέπτονται μια οικογένεια στο Κερατσίνι και αλλάζουν εντελώς το χώρο τους. Φτιάχνουν έναν μεσογειακό βραχόκηπο, δημιουργούν ένα χώρο για να παίζουν τα παιδιά της οικογένειας και με τη βοήθεια ενός καλού τους φίλου και graffiti artist διακοσμούν έναν άχαρο τοίχο της αυλή.
Ο βραχόκηπος είναι μια ιδιαίτερη γωνιά στον κήπο, στην οποία συνυπάρχουν φυτά, διακοσμητικές πέτρες, κορμοί, ρίζες δέντρων και πυθάρια με φυτά. Η ιδέα των βραχόκηπων ξεκίνησε όταν ταξιδιώτες βρέθηκαν στις Ελβετικές ‘Αλπεις και, εντυπωσιασμένοι από τη χλωρίδα που μεγάλωνε ανάμεσα στα χιόνια και τα βραχώδη εδάφη, δημιούργησαν βραχόκηπους που φιλοξενουν φυτά της Αλπικής ζώνης.
Οι κηπουροί θα μας μιλήσουν για τα διαφορετικά είδη βραχόκηπων, όπως ο μεσογειακός (που ταιριάζει καλύτερα στο κλίμα της Ελλάδας), ο αυστηρά ξεροφυτικός βραχόκηπος (με κάκτους και παχύφυτα), ο υδροβραχόκηπος (με τρεχούμενα νερά και υδρόφιλα φυτά) και ο Ιαπωνικός (που είναι γεμάτος από τους συμβολισμούς της ανατολής). Σε αυτήν εκπομπή μαθαίνουμε τι πρέπει να προσέξουμε φτιάχνοντάς τον, τι φυτά να διαλέξουμε, τι χώμα είναι κατάλληλο και πως να δημιουργήσουμε τον δικό μας Μεσογειακό βραχόκηπο.

Ακόμη , στις μόνιμες στήλες της εκπομπής:

Ο γιατρός των φυτών 
Ο Μάκης μας μαθαίνει πως αντιμετωπίζουμε τον φυλλοκνίστη.

Το μποστανάκι σου
Ο Σωτήρης μας δείχνει πως να φτιάξουμε το δικό μας θερμοκήπιο.

Go Green
Ο Γιάννης μας δείχνει πως να φτιάξουμε μόνοι μας ένα απόλυτα πράσινο και οικολογικό καθαριστικό.

Το φυτό της ημέρας
Μέσα από ένα ειδικά φτιαγμένο animated video, θα μάθουμε τα πάντα για το δεντρολίβανο, ένα φυτό που επικρατεί και στο Μεσογειακό βραχόκηπο.

Οι «Κηπουροί του MEGA» αναλαμβάνουν να κάνουν την πόλη μας λίγο πιο «πράσινη». Μπείτε στο κλίμα!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
Περικλής Βούρθης, Δημήτρης Σταματόπουλος
Αρχισυνταξία: Χρύσα Κακιώρη
Εκτέλεση Παραγωγής: STUDIO ATA-FULL MOON ENTERTAINMENT