EPISODE 003

Περιγραφή:

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στις 18:15, οι γεωπόνοι Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνουν να φτιάξουν την ταράτσα μιας πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη. Εκεί μένει ο Χριστόφορος και η αδερφή του, η Νίκη, με τον άντρα της τον Νίκο. Ο Χριστόφορος είχε αναλάβει προ καιρού να «πρασινίσει» την ταράτσα της πολυκατοικία τους. ‘Ομως, διαρκώς το ανέβαλε για αυτό και αποφάσισε να απευθυνθεί στους «Κηπουρούς του Mega». Σε αυτή την εκπομπή, λοιπόν, οι «Κηπουροί του Mega» μας μαθαίνουν πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε μια απλή ταράτσα σε «πράσινη», πως να διαλέγουμε τις κατάλληλες γλάστρες για τα φυτά μας και για το χώρο μας αλλά και τον σωστό τρόπο να φυτεύουμε σε γλάστρες.
Ακόμη, στις μόνιμες στήλες:
Το μποστανάκι σου
Ο Σωτήρης Βρεττός μας προτείνει έναν τρόπο για να έχουμε πάντα φρέσκα λαχανικά στη διάθεσή μας. Σε αυτήν την εκπομπή θα μας δείξει πως πρέπει να ποτίζουμε σωστά τα μποστάνια μας.
Ο γιατρός των φυτών
Ο Μάκης Τσόκας με βοηθό την ‘Αρτεμη Αστεριάδη μας δίνει συμβουλές για να γιατρεύουμε τα άρρωστα φυτά μας. Αυτή τη φορά, ο «γιατρός» με τη βοηθό «νοσοκόμα» θα υποδείξουν τρόπους αντιμετώπισης του δάκου.
Go Green
Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος μας συστήνει τον «πράσινο» τρόπο ζωής, προτρέποντάς μας να κάνουμε την οικολογία πράξη στην καθημερινότητά μας. Σε αυτήν την εκπομπή μας δείχνει πώς να φτιάξουμε γλάστρες από άχρηστα υλικά, όπως παλιά λάστιχα αυτοκινήτων , κουβάδες και κονσέρβες.
Το φυτό της ημέρας
‘Οπως σε κάθε εκπομπή, μέσα από ένα ειδικά φτιαγμένο animated video, θα μάθουμε τα πάντα γύρω από την αιωνόβια ελιά.
Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, στις 18:15, οι «Κηπουροί του MEGA» αναλαμβάνουν να κάνουν την πόλη μας λίγο πιο «πράσινη». Μπείτε στο κλίμα!

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
Περικλής Βούρθης, Δημήτρης Σταματόπουλος
Αρχισυνταξία: Χρύσα Κακιώρη
Εκτέλεση Παραγωγής: STUDIO ATA-FULL MOON ENTERTAINMENT