EPISODE 002

Περιγραφή:
Οι «Κηπουροί του Mega» μας μαθαίνουν τα πάντα για το χώμα στην κηπουρική. Πως να διαλέξουμε το κατάλληλο χώμα για τον κήπο μας και για τα φυτά μας, ποιά είναι τα κατάλληλα βελτιωτικά και πώς να φυτεύουμε σωστά.
Οι τρεις γεωπόνοι επισκέπτονται ένα σπίτι στη Λυκόβρυση που παρότι διαθέτει κήπο οι ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να τον αξιοποιήσουν ακόμη, καθώς το χώμα είναι εξαιρετικά άγονο. Γνωρίζουν καλά πως αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα στις αστικές περιοχές εξαιτίας των εκσκαφών του εδάφους, δέχονται όμως την πρόκληση και βάζουν τα δυνατά τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες:

Το μποστανάκι σου
Ο Σωτήρης Βρεττός μας δείχνει πώς να φυτεύουμε μαρούλια στο δικό μας μποστάνι.

Ο γιατρός των φυτών
Ο Μάκης Τσόκας μιλά για το ωίδιο, έναν μύκητα που προσβάλει πολλά φυτά, κυρίως τριαντάφυλλα, το κλίμα και διάφορα λαχανικά και προτείνει τρόπους για να το αντιμετωπίζουμε

Go Green
Ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος μας ενημερώνει για την κομποστοποίηση,  μια φυσική διαδικασία κατά την οποία τα οργανικά απόβλητα (φρούτα, λαχανικά, φύλλα, κλαδέματα κ.α) μετατρέπονται σε ένα είδος λιπάσματος.

Το φυτό της ημέρας
Μέσα από ένα ειδικά φτιαγμένο animated video, μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από την εντυπωσιακή στρελίτσια ή αλλιώς το πουλί του παραδείσου.

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης, Δημήτρης Σταματόπουλος
Αρχισυνταξία: Χρύσα Κακιώρη
Εκτέλεση Παραγωγής: STUDIO ATA-FULL MOON ENTERTAINMENT