ΚΟΣΜΟΣ
30/4

Έλληνας γιατρός μιλά στο MEGA για τις υπερπλήρεις ΜΕΘ του Μανχάταν


Με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 58.000 στις ΗΠΑ και τα κρούσματα να συνεχίζουν να αυξάνονται καθημερινά, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν υπερπλήρεις. 

Ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, πνευμονολόγος σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Μανχάταν περιγράφει στο MEGA και την Ελευθερία Νταβατζή την κατάσταση στο νοσοκομείο που εργάζεται.

Όπως λέει «οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι υπερπλήρεις και έχουμε αρκετά δωμάτια στα οποία υπάρχουν δύο ασθενείς, ενώ η θνητότητα είναι περίπου 15%. Αν κάποιος διασωληνωθεί οι πιθανότητες να τα καταφέρει είναι μικρές, δυστυχώς περίπου τρεις στους τέσσερις χάνουν την ζωή τους». 

Και αυτό το νοσοκομείο θρηνεί απώλειες ιατρικού προσωπικού, ενώ πολλές φορές οι γιατροί έχουν κληθεί να πουν το τελευταίο αντίο σε ασθενείς που δεν μπορούσαν να έχουν τους συγγενείς δίπλα τους.

Αυτό που δίνει κουράγιο είναι η συμπαράσταση των πολιτών.

Κουράγιο σε όλους, γιατρούς και ασθενείς δίνει ένα τραγούδι που παίζει κάθε φορά που ένας ασθενής με Covid-19 παίρνει εξιτήριο, αλλά και οι κινήσεις συμπαράστασης των πολιτών.

Ο έλληνας γιατρός μιλά και για τη ρεμδεσιβίρη, τονίζοντας ότι κατά την άποψή του το φάρμακο αυτό πρέπει να χορηγείται αμέσως μόλις εισαχθεί ο ασθενής σε νοσοκομείο και όχι μετά από μερικές μέρες, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό.

Αυτό πάντως που ανησυχεί τους ασθενείς στις ΗΠΑ είναι η απουσία ομοφωνίας όσον αφορά στους τρόπους θεραπείας μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών.


ΚΑΙΡΟΣ