Ελλάδα

Polygreen: Με επενδυτικό πλάνο 20 εκατ. εισέρχεται στην κυκλική οικονομία

30.03.2021 | 21:42 Eνσωμάτωση

Έχοντας πλούσια δραστηριότητα στο εξωτερικό, η εταιρία Polygreen δραστηριοποιείται τώρα και στην Ελλάδα.

Με στόχο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και κεντρικό μήνυμα το «Μηδέν Άγαν», η Polygreen στοχεύει στην ταχεία ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό παράδειγμα περιβαλλοντικής αριστείας με όχημα την κυκλική οικονομία, ενώ σχεδιάζει επενδύσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ για το 2021.

Η Polygreen είναι μία εταιρεία με διεθνή παρουσία που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στο εξωτερικό και ξεκινάει τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα.

Η υπογραφή κοινοπραξίας με την εταιρεία «Bee’ah», έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που δραστηριοποιείται στους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων, της ενέργειας και της τεχνολογίας. Με την νέα αυτή εταιρεία, που θα ονομάζεται EvoGreen, η Polygreen εδραιώνει την παρουσία της στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Η Polygreen έχει στο ενεργητικό της έργα διεθνούς εμβέλειας, με κυριότερο την αποκατάσταση της οικολογικής καταστροφής από το μεγαλύτερο οικολογικό ατύχημα της περσινής χρονιάς, από το πλοίο «MV Wakashio».

Το έργο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα σε πέντε μήνες, τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ στην αρχή της περσινής χρονιάς, η Polygreen ανέλαβε έπειτα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, τη διαχείριση 20.000 τόνων αποβλήτων που παρήχθησαν όταν το εμπορικό πλοίο «Maersk Honam» υπέστη εκτενείς ζημιές από πυρκαγιά ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/03/2021