Κανένα ελαφρυντικό στην πολιτική και οικονομική ελίτ του Λιβάνου δε δίνουν οι πληγωμένοι πολίτες για την ανείπωτη τραγωδία στη Βηρυτό. Επί ώρες χθες οι δρόμοι θύμιζαν πεδίο μάχης, διαδηλωτές εισέβαλαν σε υπουργεία, ακούστηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δεκάδες διαδηλωτές. Μετά τον εμφύλιο, την οικονομική κρίση και την πανδημία οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν φτάσει εκτός ορίων. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κλονίζεται με την υπουργό ενημέρωσης να ανακοινώνει πρώτη την παραίτησή της.
Η οργή ξεχειλίζει στον Λίβανο για την πολύνεκρη τραγωδία και τις βαριές ευθύνες της διεφθαρμένης κυβερνητικής και οικονομικής ελίτ της χώρας. Κτίρια παραδίδονται στις φλόγες. Αρκετά, όπως αυτό της Ένωσης Τραπεζών, λεηλατούνται.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές καταλαμβάνουν προσωρινά το ένα μετά το άλλο υπουργεία και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας. Επί ώρες, οι δρόμοι της -ήδη μισοκατεστραμμένης- Βηρυτού θυμίζουν πεδίο μάχης. Στον πετροπόλεμο των διαδηλωτών, οι δυνάμεις ασφαλείας απαντούν με πλαστικές σφαίρες και βροχή από δακρυγόνα. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων ακούστηκαν και πυροβολισμοί Τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, ενώ σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, στις τάξεις των διαδηλωτών υπάρχουν πάνω από 230 τραυματίες.
Στο υπουργείο Εξωτερικών, διαδηλωτές καίνε τη φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν αγκαλιάζονται με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Λίγο νωρίτερα, σε μία συμβολική κίνηση, είχαν στηθεί κρεμάλες για όλους τους πολιτικούς. Μέσα στο εκρηκτικό αυτό κλίμα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, εντός διμήνου.