Λεπτομέρειες για την επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, τον Ιούλιο του 2014, στο Μοναστηράκι, αποκαλύπτει το πόρισμα της ΕΛΑΣ, που συντάχτηκε μετά τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Λεπτομέρειες για την επεισοδιακή σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, τον Ιούλιο του 2014, στο Μοναστηράκι, αποκαλύπτει το πόρισμα της ΕΛΑΣ, που συντάχτηκε μετά τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Σύμφωνα με το πόρισμα, που δημοσιεύει η εφημερίδα “Το Έθνος της Κυριακής”, το θρίλερ της σύλληψης του τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα ξεκίνησε από τη στιγμή του εντοπισμού του στο κατάστημα στο Μοναστηράκι.
“Αν και αρχικά αυτός συμμορφώθηκε προς την εντολή να τους ακολουθήσει εκτός του καταστήματος για έλεγχο, εντούτοις έξωθεν αυτού και πριν καν αρχίσει ο έλεγχος αποπειράθηκε να πιάσει με το αριστερό του χέρι το τσαντάκι που έφερε περασμένο χιαστί στον κορμό, κίνηση που απέτρεψε ο ΕΦ και αμέσως ετράπη σε φυγή πετώντας”, αναφέρει το πόρισμα.
Ο Μαζιώτης κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς και άρχισε να τρέχει ανάμεσα σε εκατοντάδες ανυποψίαστους πολίτες, γεγονός που απέτρεψε τους αστυνομικούς που τον καταδίωκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Μαζιώτης, καταφέρνοντας προς στιγμή να εξαφανιστεί.
“Εισερχόμενος εντός ιδιωτικού υπαιθρίου χώρου στάθμευσης οχημάτων σημείο, όπου έχασε για λίγο μαζί του την οπτική επαφή ο ΕΦ”, αναφέρεται στο πόρισμα της ΕΛΑΣ.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, με τον Μαζιώτη να πυροβολεί έναν ειδικό φρουρό στο στήθος, τραυματίζοντάς τον, όπως περιγράφεται στο πόρισμα: “Ο Μαζιώτης πυροβόλησε μία φορά στον θώρακα τον αστυνομικό, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει σοβαρά και αμέσως μετά και δεύτερη, στον δεξιό μηρό, με αποτέλεσμα να τον ρίξει αιμόφυρτο. Ακολούθως, ο ΦΕ πυροβόλησε σκοπευμένα τον Μαζιώτη μία φορά στο δεξί χέρι, θέτοντάς τον εκτός μάχης, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα να λήξει η καταδίωξη και το περιστατικό γενικότερα”.
Από τα πυρά του τρομοκράτη του Επαναστατικού Αγώνα τραυματίστηκαν δύο αλλοδαποί τουρίστες, ο ένας από τους οποίους, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει αποζημίωση, κάτι που δεν έκανε.
“Μέχρι σήμερα, από την πρεσβεία της Αυστραλίας δεν περιήλθε κάτι σε σχέση με τον Αυστραλό τραυματία τουρίστα. Αντίθετα, από πλευράς γερμανικής πρεσβείας, ο αλλοδαπός τραυματίας απέστειλε διαμέσω αυτής στο υπογράφοντα επιστολή με e-mail, αιτούμενος προς αποζημίωση το ποσό των 2.000 ευρώ”, σημειώνεται στο πόρισμα της ΕΛΑΣ.
Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα ξεκίνησε, χθες, στις φυλακές Κορυδαλλού, απουσία της Παναγιώτας Ρούπα, η οποία παραμένει ασύλληπτη.