Αντιφατικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα, αφού παραδοσιακοί Πασχαλινοί προορισμοί, όπως η Κέρκυρα, αλλά και περιοχές - έκπληξη, όπως η Κεφαλονιά, έχουν τη μεγαλύτερη πληρότητα.
Αντιφατικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση ενόψει Πάσχα, αφού παραδοσιακοί Πασχαλινοί προορισμοί, όπως η Κέρκυρα, αλλά και περιοχές – έκπληξη, όπως η Κεφαλονιά, έχουν τη μεγαλύτερη πληρότητα.
Στην Κέρκυρα η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το 75% και αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες μετά και τη δρομολόγηση επιπλέον πτήσεων προς το νησί.
Πάντως, ρεκόρ κρατήσεων εμφανίζεται για την Κεφαλλονιά, η οποία παρουσιάζει αύξηση στην κίνηση των επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι, της τάξεως του 50%.
Αντίστοιχη εικόνα συναντάται και στην Αράχωβα, με το ρουμελιώτικο Πάσχα, αλλά και το ανοιχτό χιονοδρομικό. Η πληρότητα των καταλυμάτων από την Μεγάλη Παρασκευή έως την Κυριακή του Πάσχα κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι. Σε αυτό φαίνεται ότι συμβάλλει και ο καιρός που είναι περισσότερο χειμωνιάτικος και ευνοεί αυτούς τους προορισμούς. Πάντως, οι περισσότεροι επισκέπτες είναι από την Αθήνα και κοντινότερους προορισμούς.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, την κατάσταση σώζουν οι επισκέπτες από το εξωτερικό, που έχουν έρθει με αφορμή το καθολικό Πάσχα, αλλά θα μείνουν και επιπλέον ημέρες. Οι απευθείας πτήσεις, σε χαμηλές τιμές μάλιστα, ευνοούν τις αφίξεις από το εξωτερικό, ενώ αντίθετα, οι Ελληνες, εκτιμάται ότι σπανίζουν στα ξενοδοχεία της πόλης.
Πτώση 30% σημειώνουν οι κρατήσεις στο Πήλιο, όπου οι τιμές των καταλυμμάτων κυμαίνονται από 45 έως 70 ευρώ.
Πτώση εμφανίζουν και οι κρατήσεις στη Χαλκιδική, γι΄αυτό είναι και λίγες οι μονάδες που θα ανοίξουν για το Πάσχα. Συγκριτικά με πέρυσι, η ζήτηση είναι μειωμένη κατά 50%.