Δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του Boeing 777 με τους 239 επιβάτες στη νοτιοανατολική Ασία, νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των αεροπειρατών φαίνεται να ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού
Δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του Boeing 777 με τους 239 επιβάτες στη νοτιοανατολική Ασία, νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των αεροπειρατών φαίνεται να ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού. Η βάση έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα.
Όταν το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, λένε οι ειδικοί ότι τα καύσιμά του αρκούσαν για να φθάσει οριακά μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, που βρίσκεται κάτω από τις Μαλδίβες. Όμως, εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα και στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, θεωρείται βέβαιο ότι θα το κατέρριπταν.
Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον προσομοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του Boeing, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση.
"Ντόπιοι και διεθνείς ειδικοί έχουν κληθεί για να εξετάσουν τον προσομοιωτή του πιλότου. Κάποια δεδομένα έχουν σβηστεί απ' τον προσομοιωτή και γίνεται προσπάθεια επανάκτησής τους οι επιβάτες, οι πιλότοι και το πλήρωμα παραμένουν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου" δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι η εντολή για αλλαγή πορείας του αεροπλάνου και στροφή προς τα δυτικά, πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, δόθηκε στον υπολογιστή του Boeing τουλάχιστον 12 λεπτά πριν ο συγκυβερνήτης αποχαιρετίσει τον πύργο ελέγχου λέγοντας "Εντάξει Καληνύχτα". Αυτός ο χειρισμός στρέφει τις υποψίες στους πιλότους.
Εν τω μεταξύ στη Μαλαισία ξέσπασε σήμερα η οργή συγγενών των αγνοουμένων επιβατών, οι οποίοι περιμένουν αγωνιωδώς απαντήσεις. Αντί απαντήσεων η αστυνομία τους απομάκρυνε και απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να μιλήσουν μαζί τους. Όμως η μητέρα ενός Κινέζου επιβάτη κατήγγειλε τις αρχές για αδιαφορία.
Τις ελπίδες της συντρόφου ενός Αμερικανού επιβάτη ότι είναι ζωντανός, αναζωπύρωσαν τα σενάρια για αεροπεορατεία, η οποία απηύθυνε έκκληση από την τηλεόραση στους υποτιθέμενους αεροπειρατές, παρακαλώντας να μην κάνουν "κακό στους επιβάτες".
Εν τω μεταξύ το γύρο του διαδικτύου έκανε φωτογραφία ενός επιβατηγού αεροσκάφους που πετά πάνω από ζούγκλα και αναρτήθηκε από έναν φοιτητή από την Ταιϊάν. Υποτίθεται ότι είναι το μοιραίο Boeing. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν συντρίμμια του αεροσκάφους με ους ειδικούς να αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις τις φωτογραφίες αυτές.
Μυστήριο η "σιωπή" των επιβατών
Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει η "σιωπή" των επιβατών του χαμένου Boeingν, με τους ειδικούς να προσπαθούν να βρουν μια εξήγηση. Σύμφωνα με τους New York Times η έρευνα που έγινε έδειξε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχει καταγραφεί κανένα γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο ή μήνυμα στο Twitter ή στο δημοφιλές κινεζικό δίκτυο Γουέιμπο ή στο Ινσταγκραμ.
Το μυστήριο πυκνώνει και από τις ασαφείς απαντήσεις που δίνουν οι εκπρόσωποι των Μαλαισιανών αρχών, για το αν υπάρχει έστω και ένα ίχνος από κινητό τηλέφωνο ενός από τους εκατοντάδες επιβάτες.
Ανεξήγητο θεωρούν ειδικοί το γεγονός ότι οι επιβάτες δεν χρησιμοποίησαν τα κινητά τους τηλέφωνα για ένα τόσο μεγάλο διάστημα και επικαλούνται άλλες πτήσεις στις οποίες είχε γίνει αεροπειρατεία ή υπήρξε έκτακτη ανάγκη και οι επιβάτες μπόρεσαν να στείλουν μηνύματα στους δικούς τους. Όπως στην πτήση 93 της UNITED AIRLINES, η οποία κατελήφθη από τους τρομοκράτες στις ΗΠΑ, την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, λίγο πριν από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους αλλά και στην περίπτωση του Μπόινγκ που κατέπεσε το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο και ένας επιβάτης είχε προφτάσει να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το αεροπλάνο.