Δριμύ κατηγορώ εξαπολύει το εισαγγελικό πόρισμα σε βάρος στελεχών του ΤΤ και επιχειρηματιών για απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται ότι με τις πράξεις τους οδήγησαν σε ζημία το πιστωτικό ίδρυμα που αγγίζει τα 500.000.000 ευρώ.
Δριμύ κατηγορώ εξαπολύει το εισαγγελικό πόρισμα σε βάρος στελεχών του ΤΤ και επιχειρηματιών για απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται ότι με τις πράξεις τους οδήγησαν σε ζημία το πιστωτικό ίδρυμα που αγγίζει τα 500.000.000 ευρώ.
"Διενεργήθηκαν χρηματοδοτήσεις κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών ή και χωρίς την τήρηση βασικών αρχών τραπεζικής πρακτικής, τόσο ως προς την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου όσο και ως προς τις εγκριτικές και διαχειριστικές διαδικασίες", αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα.
Ιδιαίτερα αυστηρό είναι το πόρισμα στο πρόσωπο του πρώην προέδρου του Τ.Τ, για τον οποίο αναφέρεται ότι χρησιμοποίησε την θέση του για να προσκομμίσει όφελος σε τρίτους.
Ο Άγγελος Φιλιππίδης, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", υποστήριξε ότι η θητεία του ήταν καθόλα νόμιμη και διαφανής.
Στο εισαγγελικό στόχαστρο μπήκε η εξαγορά από το Τ.Τ του 50% της εταιρίας Bestline, συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος και θα απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.
Σύμφωνα με την εισαγγελέα Παπανδρέου η εμπορική αξία του 100% των μετοχών της Bestline εκτιμάτο στα 19.800.000 ευρώ, όπως προέκυψε από μελέτη εκτιμητών, ωστόσο με βάση και δεύτερη μελέτη, η εμπορική αξία της εταιρίας ανερχόταν στα 2.800.000 ευρώ. Ποιο είναι το παράδοξο; Οπως αναφέρεται στο πόρισμα: "Η τράπεζα, αντί να εξαγοράσει το 100% των μετοχών της Bestline στο ποσό των 19.800.000 ευρώ, απέκτησε και συμμετείχε μόνο στο 50% καταβάλλοντας 18.900.000 ευρώ, χωρίς μάλιστα να κατοχυρώσει και την θέση ισχύος των διοικητικών αποφάσεων της εταιρίας".
Αντικείμενο της έρευνας έγινε ακόμη ένα δάνειο 100.000.000 ευρώ που πήρε η εταιρία Alapis συμφερόντων του ήδη προφυλακισμένου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το ποσό του δανείου, κατέληξε σύφμωνα με την εισαγγελέα σε προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία και δόθηκε παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστός ο υψηλός τραπεζικός δανεισμός της Alapis.
Επίσης, το δάνειο προς τους επιχειρηματίες Γριβέα και Βάτσικα και την εταιρία C&C International θεωρείται ότι ζημίωσε την περιουσία του Τ.Τ, αφού το ποσό των 17 εκατομμυρίων εκταμιεύθηκε αμέσως σε μία νεοσύστατη εταιρία, χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.
Μάλιστα σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, τα χρήματα αντι να χρησιμοποιηθούν ως κεφάλαιο κίνησης, όπως είχε ζητηθεί, αναλήφθηκαν ουσιαστικά από τους Γριβέα και Βάτσικα, ως αντίτιμο πώλησης τριών ζημιογόνων εταιριών τους στην C&C, δηλαδή στην εταιρία που ζήτησε το δάνειο.
"Αφού έφυγα δυο μήνες η Τράπεζα της Ελλάδας ήλεγξε όλα τα ομολογιακά και πουθενά δεν βρήκε πρόβλημα στο δάνειο Γρίβα. Ενάμισι χρόνο αφού έφυγα γίνεται η πρώτη αξιολόγηση και αναφέρεται ως καταπληκτικό και έρχεται η αξιολόγηση των 27 μηνών και λέει ότι το δάνειο έχει πρόβλημα. Εγώ πρέπει να προβλέψω το 2009 ότι μεταξύ των μηνών 27, 23 και 32 ο Γριβέας θα έχει πρόβλημα; Δεν είμαι Χουντίνι", σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης επ' αυτού.