Τον δρόμο του χρήματος και για άλλους παραλήπτες όπως ο Αντώνης Κάντας αναζητούν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές, βάζοντας στο μικροσκόπιο τους λογαριασμούς από όπου έφυγαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους, μέλη επιτροπών αξιολόγησης, αλλά και πολιτικούς.
Τον δρόμο του χρήματος και για άλλους παραλήπτες όπως ο Αντώνης Κάντας αναζητούν οι δικαστικές και οι εισαγγελικές αρχές, βάζοντας στο μικροσκόπιο τους λογαριασμούς από όπου έφυγαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για μίζες σε κρατικούς αξιωματούχους, μέλη επιτροπών αξιολόγησης, αλλά και πολιτικούς.
Οι μίζες όπως λέει ο Αντώνης Κάντας, διακινούνταν με κάθε τρόπο. Μέσω λογαριασμών στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, αλλά και με ταξιδιωτικούς σάκους που κάποιοι ξέχναγαν στα καθ ύλην αρμόδια γραφεία.
"Μετά από λίγες ημέρες, τον Δεκέμβριο του 2001 ήρθε ξανά στο γραφείο μου. Ηταν αργά το απόγευμα και μου ζήτησε να μην φέρω-στο επίπεδό μου- κανένα πρόβλημα στην διαδικασία προμήθειας των Leopard. Μαζί του κρατούσε και ένα σακ-βουαγιάζ το οποίο φεύγοντας το άφησε στον καναπέ του γραφείου μου. Μόλις το αντιλήφθηκα, βγήκα από το γραφείο στην πόρτα και του είπα: "Ξέχασες την τσάντα". Εκείνος γύρισε και μου είπε: "Είναι για σένα, δεν την έχω ξεχάσει". Μόλις έφυγε, άνοιξα την τσάντα και διαπίστωσα ότι εντός υπήρχαν 600.000 ευρώ. Εγώ πράγματι, έπαψα να φέρνω αντιρρήσεις για την προμήθεια αυτή και δεν ξαναμίλησα γι' αυτό το θέμα ούτε στον υπουργό ούτε στον γενικό διευθυντή.", είπε χαρακτηριστικά.
Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΑΧΟΝ Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος κατονομάζεται από τον Αντώνη Κάντα ως ο επιχειρηματίας που τού προσέφερε την μίζα των 600.000 ευρώ, εξέδωσε ανακοίνωση διαψεύδοντας τον κατηγορούμενο.
"Ουδέποτε ο πρόεδρος της ΑΧΟΝ κ. Θωμάς Λιακουνάκος συνάντησε τον κατηγορούμενο κ. Κάντα στο γραφείο του, γεγονός που ευχερώς αποδεικνύεται από τα τηρούμενα βιβλία πύλης του ΥΕΘΑ, πολύ περισσότερο ουδέποτε του προσέφερε σε μετρητά 600.000 ευρώ και μάλιστα σε περίοδο (Δεκέμβριος 2001) που το ευρώ σε φυσική μορφή δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην ελληνική επικράτεια", αναφέρει σε ανακοίνωση η εταιρεία.
Στην τετραήμερη απολογία του ο Αντώνης Κάντας μίλησε για όλες τις μίζες που πήρε, ξεκινώντας από το 1989, από συνολικά 12 εξοπλιστικά προγράμματα. Οι πληρωμές του δεν σταμάτησαν ακόμη και όταν έφυγε από τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή.
Στο τελευταίο μέρος της απολογίας του, ο κατηγορούμενος, θέλοντας να καταδείξει όπως λέει το σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στα εξοπλιστικά προγράμματα, αναφέρεται στο εξής περιστατικό: "Στην επιτροπή Αμυνας της βουλής όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F16, ενώ ο Εβερτ υπέρ των F15. Αυτό με εξέπληξε, διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα.", τόνισε.
Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής, προφυλακισμένος ήδη στον Κορυδαλλό, μίλησε για τους Ελβετούς τραπεζικούς υπαλλήλους που τον βοηθούσαν στο άνοιγμα λογαριασμών, για ένα trust που εξασφάλιζε ανωνυμία, αλλά και για μία offshore στο Μονακό.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας του κόμματος, Θοδωρής Δρίτσας, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, παρουσιάζοντας μέτρα και εγγυήσεις ότι η εποχή Τσοχατζόπουλου και Σμπώκου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.