Η επανενεργοποίηση περισσοτέρων των 600 σημείων σε όλη την Ελλάδα για ελεύθερη πρόσβαση στο internet είναι στον κυβερνητικό σχεδιασμό, με επέκταση των ήδη υφισταμένων δικτύων και ακόμη υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης των χρηστών, σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA "Ανατροπή".
Η επανενεργοποίηση περισσοτέρων των 600 σημείων σε όλη την Ελλάδα για ελεύθερη πρόσβαση στο internet είναι στον κυβερνητικό σχεδιασμό, με επέκταση των ήδη υφισταμένων δικτύων και ακόμη υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης των χρηστών, σύμφωνα με την σχετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή του MEGA "Ανατροπή".
Έτσι, δωρεάν πρόσβαση στο internet θα υπάρχει σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, νοσοκομεία και πολιτιστικούς χώρους προς όφελος κοινού και ξένων επισκεπτών.
Όπως επισημαίνουν ειδικοί της Πληροφορικής, εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αυτή η εξέλιξη μπορεί να αποτελέσει και επαγγελματική ευκαιρία για πολλές κατηγορίες επαγγελματιών.
"Είναι προφανές ότι η αύξηση της χρήσης του internet δημιουργεί νέες ευκαιρίες και για αυτούς οι οποίοι επενδύουν και προσφέρουν υπηρεσίες στο internet", σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Μενέλαος Δασκαλάκης.
Αμέσως ξέσπασε και πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τη δήλωση του πρωθυπουργού. "Αν δείτε πρωί-πρωί,ανέργους, μισθωτούς,συνταξιούχους κ άστεγους να πανηγυρίζουν,υπάρχει λόγος. Δωρεάν wifi από τον Σαμαρά! Θλιβερή ένδεια…", έγραψε στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. "Οι δήθεν προσανατολισμένοι στην Τεχνολογία, καθυβρίζουν την προσπάθεια για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο", έγραψε απαντώντας ο Γιώργος Μουρούτης.
Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις, με έντονη τη διάθεση κριτικής αλλά και χιούμορ από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.
"Ο Σαμαράς ο Hi Fi θα μας φέρει WiFi!", "Αχ, πρόεδρε. Άσε τα WiFi και δώσε στο λαό να φάει", "Δεν πα να λέτε. Εμένα θα με βοηθήσει στη δουλειά μου", ήταν ενδεικτικά κάποια από τα μηνύματα στο Twitter.
Σημειώνεται ωστόσο, ότι η πλειοψηφία των χρηστών του internet θεωρεί ότι χρειάζεται η Ελλάδα ευκολότερη και δωρεάν πρόσβαση στο internet, κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες της Ευρώπης.