Παραμένει το "αγκάθι" των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που θα ενταχθούν στο πρώτο κυμα κινητικότητας ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500, αφού οι πρυτάνεις δεν δείχνουν καμία διάθεση να συνεργαστούν. Ο υπουργός Παιδείας φέρεται να κατέθεσε στον πρωθυπουργό προς έγκριση εναλλακτικό σχέδιο.
Παραμένει το "αγκάθι" των 1.500 διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που θα ενταχθούν στο πρώτο κυμα κινητικότητας ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500, αφού οι πρυτάνεις δεν δείχνουν καμία διάθεση να συνεργαστούν.
Την ώρα που σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας μόνο στα τρία μεγάλα ΑΕΙ -το Καποδιστριακό, το Μετσόβιο και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης- υπολογίζεται πλεονάζουν 1.200 υπαλλήλοι που μπήκαν στο Δημόσιο χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι δεν περισσεύει κανείς.
Το "αγκάθι" τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας με τους πρυτάνεις, οι οποίοι επέμειναν στη θέση τους και τόνισαν ότι είναι μη αποδεκτός ο αριθμός των 1.500 υπαλλήλων που χαρακτηρίστηκαν ως πλεονάζοντες.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναγνώρισε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό, δήλωσε όμως ότι αναμένει να ανταποκριθούν όλα τα ιδρύματα, ζητώντας να συμβάλλουν όλοι στην εθνική προσπάθεια.
"Δώσαμε στα ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία, ωστε μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες. Ήδη, αρκετά από τα 36 ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα" είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της συνόδου των πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος επισήμανε: "Εξηγήσαμε στον κ. υπουργό ότι ο αριθμός των 1.500 υποτιθέμενων πλεοναζόντων διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια είναι ένας αριθμός ο οποίος δεν έχει προκύψει από καμία αξιολόγηση, επομένως είναι ένας αριθμός που είναι αναιτιολόγητος και γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός".
Πάντως, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει λύση.
Ο υπουργός Παιδείας φέρεται να κατέθεσε στον πρωθυπουργό προς έγκριση εναλλακτικό σχέδιο για την εξεύρεση των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την κατάργηση οργανικών θέσεων με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα υπογράψουν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.