Αντεπιτίθεται ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χαρακτηριζοντας "θεατρο του παραλόγου" την καταδίκη του σε 7 χρόνια φυλακή για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, ενώ μιλά για σχέδιο πολιτικής, ηθικής και φυσικής εξόντωσής του, δηλώνοντας ωστόσο αποφασισμένος να παραμείνει στην πολιτική γιατί όπως είπε φαίνεται ότι τον έχουν ανάγκη.
Αντεπιτίθεται ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χαρακτηριζοντας "θεατρο του παραλόγου" την καταδίκη του σε 7 χρόνια φυλακή για την υπόθεση Ρούμπιγκεϊτ, ενώ μιλά για σχέδιο πολιτικής, ηθικής και φυσικής εξόντωσής του, δηλώνοντας ωστόσο αποφασισμένος να παραμείνει στην πολιτική γιατί όπως είπε φαίνεται ότι τον έχουν ανάγκη.
"Aυτό που συμβαίνει είναι ότι κάποιοι προσπαθούν να πετύχουν την ολοκλήρωση του εικοσαετούς πολέμου κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιχειρώντας να πλήξουν την περιουσία του, την εικόνα του, τα πολιτικά του δικαιώματα και τώρα ακόμη και την ελευθερία του", αναφέρει ο ίδιος ο Σϊλβιο χαρακτηριστικά.
Ειδικότερα, και στην πρώτη συνέντευξη μετά την καταδίκη του για την υπόθεση Ρούμπι ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι οι δικαστίνες στο Μιλάνο αγνόησαν εσκεμμένα τόσο τις καταθέσεις 32 μαρτύρων υπεράσπισης όσο και τη διαβεβαίωση της νεαρής Μαροκινής ότι ουδέποτε κοιμήθηκε μαζί του. "Όσον αφορά στην καταδίκη για την υπόθεση Ρούμπι, είναι πραγματικά παράλογη, αφού γίνεται αναφορά σε κατάχρηση εξουσίας χωρίς να υπάρχει κανένας που να έχει υποστεί αυτή την κατάχρηση", προσθέτει.
Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς ερευνούν γιατί ο Σίλβιο έδωσε ένα εκατομμύριο 400 χιλιάδες ευρώ στην ηθοποιό και μοντέλο Σαμπίνα Μπέγκαν τον Οκτώβριο του 2011. Όπως γράφει η εφημερίδα "Republica", την περίοδο εκείνη η Μπέγκαν, είχε κληθεί να καταθέσει για την πιθανή συμμετοχή της σε κύκλωμα που τροφοδοτούσε με πόρνες τα μπούνγκα – μπούνγκα πάρτι του Μπερλουσκόνι. "Ήταν ένα δώρο προς μια παλιά φίλη ή το αντίτιμο για να κρατήσει τη σιωπή της;", διερωτάται η εφημερίδα… H Mπέγκαν δήλωνε τότε τόσο ερωτευμένη με τον καβαλιέρε, ώστε απέρριψε για χάρη του τον Τζορτζ Κλούνι.
Πάντως, ο Μπερλουσκόνι εκφράζει την επιθυμία να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην ιταλική πολιτική σκηνή. Και προαναγγέλλει την επανίδρυση της "Forza Italia", διατηρώντας παράλληλα το Λαό της Ελευθερίας ως κεντροδεξιά συμμαχία. "O 'Λαός της Ελευθερίας' θα παραμείνει ως συνασπισμός των κομμάτων της κεντροδεξιάς. Η 'Forza Italia' θα μετέχει και φοβούμαι ότι θα με καλέσουν γι' άλλη μια φορά να είμαι το νούμερο ένα", σημειώνει.
Παράλληλα, και υπό την πίεση των τελευταίων καταδικαστικών αποφάσεων, το κόμμα του Μπερλουσκόνι υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις. Σε σφυγμομέτρηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τρίτου δικτύου της κρατικής τηλεόρασης βρίσκεται με 26,8% περίπου μια μονάδα πίσω απ' το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα.
Ο 76χρονος μεγιστάνας του Τύπου αναφέρθηκε και στην υπόθεση διαφθορας και χρηματισμού διοικητικου δικαστη στην υπόθεση εξαγορας του οικου Μοντατόρι από τον ομιλό του Φινινβεστ, που εξετάζεται από το Ανώτατο Δικαστήριο στη Ρώμη. Η Φινινβεστ αρχικα καταδικασθηκε να καταβαλει αποζημίωση 750 εκατομμυριων ευρω σε ανταγωνιστρια εταιρεία, ποοσό που μειωθηκε σε 565 εκατομμύρια στο εφετείο. "Kοιτάξτε, αν υπάρχει ένας τομέας στη χώρα μας που έχει απόλυτη ανάγκη μιας βαθιάς μεταρρύθμισης αυτός είναι ο τομέας της Δικαιοσύνης. Δείτε π.χ. την υπόθεση Μονταντόρι. Πρέπει να πώ ότι την ζημιά στην υπόθεση αυτή την υπέστην εγώ, αφού λόγω πολιτικής παρέμβασης, αναγκάστηκα να παραχωρήσω στον Ντε Μπενεντέτι την (εφημερίδα) Ρεπούμπλικα, το (περιοδικό) Espresso, 18 εφημερίδες και μια χαρτοβιομηχανία που ανήκε στη Μοντατόρι. Σκεφτείτε ότι μας ζητούν να καταβάλουμε αποζημίωση 565 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι της αξίας των 100 εκατομμυρίων των μετοχών του οίκου Μονταντόρι που κατέχει ο όμιλός μας Fininvest. Πεντέμιση φορές πάνω την αξία των μετοχών. Είναι αδιανόητο", λέει με νόημα ο Μπερλουσκόνι.