Μέσα σε τεταμένο κλίμα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας αποφάσισαν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα να μην πραγματοποιηθεί η απεργία μέσα στις πανελλαδικές.
Μέσα σε τεταμένο κλίμα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας αποφάσισαν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα να μην πραγματοποιηθεί η απεργία μέσα στις πανελλαδικές. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στην οποία το 92% ψήφισε υπέρ της απεργίας, ωστόσο όταν ζητήθηκε από τους προέδρους να αποφασίσουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να "σπάσει" η επιστράτευση τότε η απόφαση ήταν αρνητική.
Από τους 84 προέδρους που ψήφισαν οι 57 ψήφισαν λευκό, οι 9 πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι 18 ζήτησαν να γίνει σε κάθε περίπτωση η απεργία. Παρά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας οι μειοψηφούντες πρόεδροι ζήτησαν να γίνει η απεργία με αποτέλεσμα να προκληθεί και ένταση στην αίθουσα. Φοιτητές, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόσκεινται σε κόμματα της εξωκοινοβουλετικής Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί εκεί φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της απεργίας, ενώ αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο.
"Η συντριπτική πλειοψηφία των ΕΛΜΕ είπαν ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε σε απεργία δεδομένου ότι δεν υπήρχε και κίνημα από τον δημοσιοϋπαλληλικό χώρο από την ΑΔΕΔΥ και δεν υπήρχε κίνηση στήριξης από την ΓΣΕΕ", σημείωσε ο κ. Παπαχρήστος στον ρ/σ Βήμα FM.
"Το ΔΣ και η συνέλευση των προέδρων εκτίμησε ότι πρέπει να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχουν προϋποθέσεις συμπαράταξης και άλλων κλάδων της κοινωνίας και άλλων κλάδων εργαζομένων. Υπό αυτή την έννοια αναστέλλεται, δηλαδή σίγουρα δεν θα γίνει την Παρασκευή, αλλά δεν σταματάνε οι απεργιακές κινητοποιήσεις, ούτε το πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις όποιες κινητοποιήσεις των καθηγητών", υπογράμμισε ο πρόεδρος ΕΛΜΕ Κυκλάδων, Αντώνης Φραγκίσκος.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στη σημερινή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η πλατεία Κλαυθμώνος παρέμεινε άδεια.