Τεταμένη η κατάσταση στην Ιερισσό, μετά τις συλλήψεις δύο κατοίκων για την επίθεση στις Σκουριές. Οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο χωριό και από τις δύο εισόδους, ενώ προγραμματίζουν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ιερισσό, μετά τις συλλήψεις δύο κατοίκων για συμμετοχή στην επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Από νωρίς το πρωί, οι κάτοικοι έχουν στήσει οδοφράγματα με αναχώματα και λάστιχα και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο χωριό και από τις δύο εισόδους. Παράλληλα, προγραμματίζουν σειρά κινητοποιήσεων σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο συλληφθέντες.
Οι δύο άνδρες, 33 και 44 ετών, που κρατούνται στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν σωρεία κακουργημάτων, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.
Η ένταση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν άνδρες των ΕΚΑΜ έχοντας εντάλματα σύλληψης εισέβαλαν στα σπίτια τους σπάζοντας τις πόρτες, αφού σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι δεν τους άνοιγαν. Αμέσως μετά τις συλλήψεις, εξαγριωμένοι οι κάτοικοι της Ιερισσού εισέβαλλαν στο αστυνομικό τμήμα και τα έκαναν γυαλιά καρφιά. Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της Αστυνομίας, η λειτουργία του Τμήματος αναστέλλεται.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η συμμετοχή των συλληφθέντων στην επίθεση έχει ταυτοποιηθεί από γενετικό υλικό σε σκούφο που εντοπίστηκε στο σημείο της επίθεσης, καθώς και από τη βαλλιστική εξέταση σε κηνυγετικό όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στην έφοδο στις Σκουριές.
Ο συνήγορός τους Αλέξανδρος Αδαμίδης, πάντως, επισημαίνει ότι πρόκειται για άτομα με οικογένειες, λευκό ποινικό μητρώο, που ουδέποτε έχουν απασχολήσει τις αρχές.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, πάντως, επανέλαβε ότι οι δύο συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου, διεμήνυσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και κατηγόρησε τον ΣΥΡIZΑ ότι παρέχει πολιτική κάλυψη σε ανθρώπους που κατηγορούνται με επτά κακουργήματα.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης τόνισε ότι την ώρα που η ανεργία φτάνει στο 27%, οι επενδύσεις που πληρούν τους αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, έχουν πάρει εγκρίσεις και έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια, πρέπει να προχωρήσουν.