Υποχώρησε η κακοκαιρία η οποία δημιούργησε εικόνες χάους στους δρόμους του λεκανοπεδίου λόγω της παρατεταμένης νεροποντής από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής. Εκατοντάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων ενώ πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση.
Υποχώρησε η κακοκαιρία η οποία δημιούργησε εικόνες χάους στους δρόμους του λεκανοπεδίου λόγω της παρατεταμένης νεροποντής από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Οι δρόμοι στην Αττική μετατράπηκαν σε χειμάρρους ενώ κεντρικοί κόμβοι έκλεισαν και επικράτησε κυκλοφοριακό χάος. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ το συντονιστικό κέντρο της πυροσβεστικής δέχτηκε περίπου1500 κλήσεις για άντληση υδάτων.
Η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα και ειδικότερα στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου έκλεισε με αποτέλεσμα η ουρά των αυτοκινήτων κάποια στιγμή να φτάσει τα 10 χιλιόμετρα.
Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην οδό Πειραιώς, την περιφερειακή Αιγάλεω, την λεωφόρο Βουλιαγμένης, την Ποσειδώνος και την Χαμοστέρνας, με εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα να έχουν πλημμυρίσει. Η κυκλοφορία για αρκετή ώρα γινόταν από παρακαμπτηρίους δρόμους και τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων. Η λεωφόρος Ποσειδώνος από τις Τζιτζιφιές μέχρι και τον Πειραιά έκλεισε για τουλάχιστον 5 ώρες.
Έξω από το Αττικό νοσοκομείο ανέβηκε η στάθμη του νερού και πυροσβεστικά οχήματα βοηθούσαν για την ασφαλή πρόσβαση των ασθενών στο νοσοκομείο. Ο ποταμός Ιλισός πλημμύρισε και τα ορμητικά νερά κατέκλυσαν το δρόμο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα και να εγκλωβιστούν οδηγοί με τα οχήματά τους.
Η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια από την Αγία Βαρβάρα και το Περιστέρι μέχρι το Χολαργό, τον Κορυδαλλό και το Καλαμάκι. Σε Χαϊδάρι, Άλιμο και Παλιό Φάληρο εστιάζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στην άντληση των υδάτων. Στον Άγιο Παντελεήμονα κατέρρευσε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.
Η Πυροσβεστική κλήθηκε να βοηθήσει μια έγκυο που διέμενε σε ισόγειο στο Χαλάνδρι, η οποία όμως μπόρεσε να βγει με ασφάλεια από το σπίτι της πριν την βοηθήσουν οι άντρες της υπηρεσίας.
Κλειστοί έμειναν για αρκετές ώρες οι σταθμοί του ΗΣΑΠ σε Θησείο και Μοναστηράκι, προκειμένου να καθαριστούν οι γραμμές από τις λάσπες που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Προβλήματα υπήρξαν και στον σταθμό του μεγάρου Μουσικής στο μετρό με τα τρένα να μην κάνουν στάση εκεί ενώ από τις 09.00 το πρωί προβλήματα σημειώθηκαν και στην λειτουργία του τραμ με την λειτουργία του να έχει πλήρως αποκατασταθεί.
Στη Βουλή, μια εργαζόμενη που προσπαθούσε να βγάλει τα νερά που είχαν συσσωρευτεί στο θόλο κινδύνευσε να τραυματιστεί σοβαρά όταν ένα τζάμι υποχώρησε και η γυναίκα βρέθηκε να κρέμεται στο κενό.
Το πρωί, από την λεωφόρο Αμαρουσίου – Χαλανδρίου μεταφέρθηκε νεκρή μια γυναίκα η οποία αρχικά έχασε τις αισθήσεις της όταν ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητό της λόγω της βροχής. Με ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της, που προήλθε πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.
Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο αεροδρόμιο, καθώς έξι πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού το πρωί δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και προσγειώθηκαν σε περιφερειακά αεροδρόμια.
Ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Παπαγεωργίου, μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα σε διαφορετικά σημεία της Αττικής από την βροχόπτωση χωρίς ωστόσο να έχουν κινδυνέψει ανθρώπινες ζωές.
Αρκετά ήταν και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στην περιοχή της λεωφόρου Κηφισίας από την Φιλοθέη προς το Νομισματοκοπείο, του Νέου Κόσμου, στις Τζιτζιφιές, στους Θρακομακεδόνες αλλά και στον Πειραιά. Σε πολλές περιπτώσεις οι υποσταθμοί της ΔΕΗ είχαν πλημμυρίσει και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι από την καταιγίδα έπεσαν 109 χιλιοστά νερού στη Νέα Πεντέλη, 95 χιλιοστά στο κέντρο της Αθήνας, 90 χιλιοστά νερού στο Παλαιό Φάληρο, 83 στο Ψυχικό, 80 στην περιοχή του Ζωγράφου και 76 στον Πειραιά.
Όπως φαίνεται ο Φεβρουάριος φέρνει μεγάλες καταιγίδες στην Αττική. Χαρακτηριστικά στις 10/2 του 1965 από καταιγίδα στη Νέα Φιλαδέλφεια έπεσαν 56,2 χιλιοστά νερού, στις 03/2 του 1976 στον Ασπρόπυργο έπεσαν 53,7 χιλιοστά, στις 6/2 του 1978 στο Τατόι έπεσαν 68,5 χιλιοστά νερού, στις 25/2 του 1988 στον Πειραιά έπεσαν 56,8 χιλιοστά και στις 03/2 του 2011 στο Ελληνικό έπεσαν 70,8 χιλιοστά νερού.