Όξινη βροχή πέφτει στη Ρωσία και οι ειδικοί μιλούν για περιβαλλοντικές συνέπειες της πτώσης του μετεωρίτη. Τις ζημιές καταμετρούν χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία, οι οποίοι προσπαθούν να συνέλθουν από το πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο.
Όξινη βροχή πέφτει στη Ρωσία και οι ειδικοί μιλούν για περιβαλλοντικές συνέπειες της πτώσης του μετεωρίτη και μελετώνται οι τυχόν συνέπειες. Εκτιμούν ότι πρέπει να εξεταστούν τα θραύσματα για να δουν από τι αποτελούνταν ο μετεωρίτης έτσι ώστε να γνωρίζουν εάν θα υπάρξουν περαιτέρω συνέπειες.
Μυστήριο επικρατεί με τα θραύσματα διαμέτρου 20 εκατοστών και βάρους ενός κιλού, κατά τους Ρώσους επιστήμονες, που φέρονται ότι αναζητούν σήμερα δύτες και την Παρασκεύη ελικόπτερα των μυστικών υπηρεσιών. Πάντως, η ραδιενέργεια που μετρήθηκε στην περιοχή της πτώσης είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες εάν έχουν βρεθεί θραύσματα καθώς κάποιοι αρμόδιοι αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε τίποτα ενώ άλλοι εκτιμούν ότι οι μυστικές υπηρεσίες ήδη εξετάζουν κάποια θραύσματα που βρήκαν.
Τις ζημιές καταμετρούν σήμερα χιλιάδες άνθρωποι στη Ρωσία, οι οποίοι προσπαθούν να συνέλθουν από το πρωτοφανές φυσικό φαινόμενο. Οι ζημιές φαίνεται πως ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ ενώ συνολικά οι πληγέντες είναι πάνω από 100.000.
Οι καταγεγραμμένοι τραυματίες από την πτώση και την τριπλή έκρηξη του μετεωρίτη σε ύψος 5 έως 50 χιλιομέτρων έφθασαν τους 1200, εκ των οποίων πολλά είναι παιδιά. Στο νοσοκομείο παραμένουν 50 άτομα και ένα άτομο φέρεται πως είναι σοβαρά.
Χιλιάδες διασώστες και τεχνικοί από ολόκληρη τη Ρωσία σπεύδουν στην περιοχή για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν υποστεί σχεδόν 4.000 σπίτια, 800 σχολεία, 70 ιστορικά μνημεία, αλλά ευτυχώς κανένα από τα χημικά, στρατιωτικά ή πυρηνικά εργοστάσια. Συνολικά έχουν σπάσει σχεδόν 200.000 τετραγωνικά μέτρα τζαμιών από το ωστικό κύμα, η ισχύς του οποίου υπολογίστηκε από μερικές έως και 30 ατομικές βόμβες της Χιροσίμα.
Την ίδια ώρα οι επιστήμονες διχάζονται, με τους περισσότερους να αποκλείουν οποιαδήποτε σχέση με τον αστεροειδή DA14, που προσπέρασε αργά το βράδυ της Παρασκευής αβλαβώς τη Γη, στη μικρότερη ιστορικά απόσταση για παρόμοιο ουράνιο σώμα, περίπου 28 χιλιάδες χιλιόμετρα.