Καθοριστικούς πόντους στο τρίτο και τελευταίο debate, όπου θα επικεντρωθεί στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, επιδιώκουν να "σκοράρουν" Ομπάμα και Ρόμνεϊ, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να τους φέρνουν σχεδόν ισόπαλους.
Καθοριστικούς πόντους στο τρίτο και τελευταίο debate, όπου θα επικεντρωθεί στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, επιδιώκουν να "σκοράρουν" Ομπάμα και Ρόμνεϊ, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να τους φέρνουν σχεδόν ισόπαλους.
Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το προβάδισμα του Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής περιορίστηκε από το καλοκαίρι και γι' αυτό ο Αμερικανός Πρόεδρος επικέντρωσε τελευταία την εκστρατεία του σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στον τομέα αυτό. Τελευταία δημοσκόπηση εμφανίζει ισόπαλους τους δύο υποψηφίους με ποσοστό 47% και το αποψινό debate θα είναι -όπως επισημαίνουν αναλυτές- μια μεγάλη πρόκληση και για τους δύο.
"Το ντιμπέιτ της Δευτέρας θα είναι λίγο διαφορετικό διότι έχει ως θέμα την εξωτερική πολιτική. Θα σας αποκαλύψω κάτι: Πιάσαμε τον Μπιν Λάντεν!", δήλωσε ο Ομπάμα.
"Τίθεται υπό αμφισβήτηση η συνολική πολιτική του Προέδρου στη Μέση Ανατολή. Δείτε τι συμβαίνει στη Συρία, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη. Σκεφτείτε την απόσταση που δημιούργησε με το Ισραήλ. Ο Πρόεδρος είπε ότι θα ρίξει φως στη σχέση μας με το Ισραήλ", είπε από την πλευρά του ο Ρόμνεϊ.
Στη διάρκεια της τηλεμαχίας, ο Ρόμνεϊ αναμένεται να ασκήσει και πάλι κριτική στην κυβέρνηση Ομπάμα για τους χειρισμούς της στην επίθεση κατά του αμερικανικού προξενείου στη Λιβύη, αλλά και για την επιδείνωση των σχέσεων με το Ισραήλ, όπως κάνει το τελευταίο διάστημα.
Πάντως, αν και η κατάσταση στις περισσότερες πολιτείες μοιάζει να έχει ήδη ξεκαθαρίσει, δεν ισχύει το ίδιο για αυτές που συνήθως καθορίζουν το αποτέλεσμα, όπως το Οχάιο και η Φλόριντα.
Ο Μιτ Ρόμνεϊ προσπάθησε να χαλαρώσει με έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε παραλία της Φλόριδα, μια μέρα πριν την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση, ενώ αντίθετα ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε ένα ήσυχο σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέηβιντ, προκειμένου να προετοιμαστεί.
Την ίδια ώρα, στελέχη των δύο κομμάτων κονταροχτυπιούνται, με τη σειρά τους, για το ποιος από τους δύο υποψηφίους μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα τη θέση της Αμερικής στον κόσμο.