Μεγαλώνει σχεδόν καθημερινά η λίστα με τους επιχειρηματίες που είχαν πέσει θύματα του "αμαρτωλού" τμήματος επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Παρέμβαση και του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των διαδικασιών για να εξιχνιασθεί πλήρως η υπόθεση διαφθοράς.
Μεγαλώνει σχεδόν καθημερινά η λίστα με τους επιχειρηματίες που είχαν πέσει θύματα του "αμαρτωλού" τμήματος επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Στα δίχτυα του κυκλώματος έπεσε και ο Γιώργος Διαμαντής, ιδιοκτήτης εταιρείας παροχής λογισμικού, ο οποίος αποκάλυψε στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" ότι μέσω υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας του ζητήθηκε μίζα ύψους 600.000 ευρώ.
Ο ίδιος είπε για το θέμα: "Αυτό έγινε πριν από τρεις μήνες και έγινε από κάποιο τρίτο ο οποίος μας ζήτησε το ποσό των 25.000 ευρώ προκειμένου να προχωρήσει αυτή η επένδυση. Μας είπε για να μπορέσουμε τελικά πολύ σύντομα να γίνει αυτή η επένδυση που είναι αξιόλογη που μπορεί να προχωρήσει χρειάζονται 25.000 ευρώ".
Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για να υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο τον Ιούλιο του 2008, ο φάκελός της όμως δεν προχώρησε ποτέ από την στιγμή που ο επιχειρηματίας δεν έδωσε σε υπαλλήλους του τμήματος ιδιωτικών επενδύσεων κίνητρο… δηλαδή την απαιτούμενη μίζα.
Ο επιχειρηματίας, Γ. Διαμαντής, είπε πως τελικά το 2009 οι επίορκοι υπάλληλοι στηριζόμενοι σε παλιά υπουργική απόφαση απέρριψαν την επένδυση. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη ζητώντας τους φακέλους των 4 άλλων εταιριών που είχαν καταθέσει ομοειδείς προτάσεις και είχαν εγκριθεί. Επί δυόμιση χρόνια οι υπάλληλοι του αμαρτωλού τμήματος αρνούνταν όπως ο ίδιος υποστηρίζει να δώσουν τα στοιχεία και τελικά απάντησαν πως είχαν πολτοποιηθεί.
Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι αμέσως μετά την απόρριψη της επενδυτικής του πρότασης ενημέρωσε διαδοχικά όλους τους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας να μάθει τους λόγους της απόρριψης. Το MEGA επικοινωνησε με τον Γιάννη Παπαθανασίου, τον Θανάση Μπούρα και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι οποίοι είπαν ότι δεν θυμούνται ή δεν είχαν λάβει γνώση της υπόθεσης αυτής. Το περιβάλλον της Λούκας Κατσέλη επεσήμανε ότι πρόκειται για υποθέσεις που χειρίζονται υπηρεσιακοί παράγοντες υπό την επίβλεψη των αρμοδίων διευθυντών και δεν αναμιγνύονται οι υπουργοί.
Η Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε σήμερα με τον σύλλογο μονίμων υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης και συμφώνησαν από κοινού να καταπολεμήσουν όλα τα φαινόμενα διαφθοράς σε υπηρεσίες του υπουργείου.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή και τους ζήτησε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες και να πέσει άπλετο φως στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.
"Την άλλη εβδομάδα, θα συγκροτήσουμε μικτά συνεργεία ελέγχου γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολος ο έλεγχος, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ψάξεις το πόθεν έσχες 50 ανθρώπων και θα απαιτήσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο κ. Ρακιτζής.
Η έρευνα στο πόθεν έσχες όλων των υπαλλήλων του τμήματος ιδιωτικών επενδύσεων θα γίνει σε βάθος 7ετιας και όπου διαπιστωθούν εισοδήματα που δεν έχουν δηλωθεί θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις ενώ είναι πιθανό να ασκηθούν και ποινικές διώξεις.