Επεισόδια

EPISODE 070
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: ΤΑ «ΓΙΑΤΙ» ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Περίληψη: Γιατί χασμουριέμαι; Γιατί φτερνίζομαι; Γιατί έχω λόξιγκα; Γιατί ασπρίζουν τα μαλλιά μου; Γιατί γουργουρίζει το στομάχι μου; Γιατί μουδιάζω; Γιατί ζαλίζομαι όταν ταξιδεύω; Γιατί ανατριχιάζω; Γιατί ροχαλίζω; Γιατί τρίζουν τα δόντια μου;

Η εκπομπή «'Ολα για την Υγεία mou» δίνει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα που, λίγο έως πολύ, μας έχουν απασχολήσει όλους. Στο στούντιο βρίσκονται επιστήμονες διαφορετικών ειδικοτήτων, οι οποίοι δίνουν την ιατρική εξήγηση για κάθε ένα από αυτά τα συμπτώματα, ενώ παράλληλα αναφέρονται στις λύσεις που ενδείκνυνται. Επίσης, μιλούν για το πότε πρέπει να μας ανησυχήσουν και να μας οδηγήσουν στον γιατρό.

Παράλληλα, η έρευνα της εκπομπής απαντά σε ερωτήματα όπως: εάν για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ευθύνεται μόνο η κούραση, εάν τα «μυγάκια» ή οι παραμορφωμένες γραμμές που βλέπουμε οφείλονται σε προβλήματα υγείας που δεν σχετίζονται μόνο με την όραση, πώς δημιουργείται αλλά και πώς αντιμετωπίζεται το βουητό και το «βούλωμα» των αυτιών όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο, αλλά και γιατί κάποιοι άνθρωποι υπνοβατούν.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης συναντά τον Σωτήρη Καλυβάτση, ο οποίος σχολιάζει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο όλα τα «γιατί της υγείας» που μας απασχολούν καθημερινά.    

Info

Ούζο, μπύρα ή κρασί;

Τα ποτά του καλοκαιριού και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Q&A

Φάρμακο οι διακοπές για την ψυχή και το σώμα

Πώς οι διακοπές βελτιώνουν τους δείκτες υγείας; Μπορούν να θεραπεύσουν την κατάθλιψη; Γιατί το καλοκαίρι μειώνονται τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά...

Tests

Διακοπές και διατροφή

Μυστικά για ισορροπημένη "καλοκαιρινή" διατροφή χωρίς περιττά κιλά.

Tips

Κρατήστε τα κουνούπια...μακριά!

Όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε από τα κουνούπια και τα νοσήματα που μεταδίδουν.

Έρευνες

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Πίσω από κάθε πόνο κρύβεται μια αιτία ή... μερικά "κακά" γονίδια.

Επικοινωνία

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Εκφράστε τις απορίες σας για όλα τα ιατρικά ζητήματα που σας απασχολούν.
* Όνομα
* Επίθετο
* Τηλ/νο
* Email
* Θέμα
Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
Οι πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα της εκπομπής «Όλα για την υγεία mou», σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις οδηγίες των γιατρών και επιστημόνων.
Οι χρήστες συνιστάται να ενημερώνονται για το ζήτημα υγείας που τους αφορά από τον θεράποντα ιατρό τους.

Οι ηθοποιοί Γ. Σκιαδαρέσης και Τζ. Ευείδη μιλούν για την ερωτική ζωή του ζευγαριού που παίζουν στο θέατρο και απαντούν αν η απιστία ή ο γάμος σκοτώνουν τελικά το σεξ.