Επεισόδια

EPISODE 100
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ MOU 

Τίτλος: 'Οταν η καρδιά χάνει το ρυθμό της

Περίληψη: Η καρδιά είναι το πιο δυνατό αλλά ταυτόχρονα και το πιο ευαίσθητο όργανο στο σώμα μας. Καθημερινά, συστέλλεται 100.000 φορές και  «διώχνει» 7.500 λίτρα αίματος προς τις αρτηρίες, χτυπά με 60-90 παλμούς το λεπτό, ωστόσο χάνει εύκολα τον ρυθμό της, χωρίς μάλιστα να το αντιλαμβανόμαστε.

Η εκπομπή «'Ολα για την Υγεία mou», με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, που μεταδίδεται από το MEGA, διερευνά τις αιτίες που διαταράσσουν τον ρυθμό της καρδιάς και προκαλούν βραδυκαρδία, ταχυκαρδία, «φτερουγίσματα» ή αρρυθμία. Οι ειδικοί εξηγούν γιατί όσοι έχουν λίγους παλμούς ζουν περισσότερα χρόνια ενώ αναφέρονται στους παράγοντες που αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς, όπως το στρες, το τσιγάρο, το αλκοόλ αλλά και συγκεκριμένες κατηγορίες τροφών και φαρμάκων. Επίσης, δείχνουν πώς μπορούμε με ασφάλεια να μετρήσουμε τους σφυγμούς μας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο λεγόμενο φτερούγισμα, το οποίο δεν είναι πάντα αθώο, αλλά και στην κολπική μαρμαρυγή, τη συχνότερη μορφή αρρυθμιών που μεταξύ άλλων ευθύνεται για 2 στα 10 εγκεφαλικά επεισόδια. 'Ενας διασώστης του Ε.Κ.Α.Β. δείχνει πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον απινιδωτή σε έναν άνθρωπο με αρρυθμία ενώ οι επιστήμονες αναφέρονται στην αντιμετώπιση των αρρυθμιών είτε με φάρμακα είτε με βηματοδότη είτε με νεώτερες επεμβατικές μεθόδους όπως η κατάλυση της κολπικής μαρμαρυγής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ: Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Δήμητρα Τζούβελη
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη Ρουμπεΐδου, Σοφία Ζαμπάρα, Δήμητρα Πασσά
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Παυλόπουλος

Info

Ούζο, μπύρα ή κρασί;

Τα ποτά του καλοκαιριού και οι επιδράσεις τους στην υγεία μας

Q&A

Φάρμακο οι διακοπές για την ψυχή και το σώμα

Πώς οι διακοπές βελτιώνουν τους δείκτες υγείας; Μπορούν να θεραπεύσουν την κατάθλιψη; Γιατί το καλοκαίρι μειώνονται τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά...

Tests

Διακοπές και διατροφή

Μυστικά για ισορροπημένη "καλοκαιρινή" διατροφή χωρίς περιττά κιλά.

Tips

Κρατήστε τα κουνούπια...μακριά!

Όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να προστατευτούμε από τα κουνούπια και τα νοσήματα που μεταδίδουν.

Έρευνες

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ

Πίσω από κάθε πόνο κρύβεται μια αιτία ή... μερικά "κακά" γονίδια.

Επικοινωνία

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Εκφράστε τις απορίες σας για όλα τα ιατρικά ζητήματα που σας απασχολούν.
* Όνομα
* Επίθετο
* Τηλ/νο
* Email
* Θέμα
Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά
Οι πληροφορίες που παρέχονται στην ιστοσελίδα της εκπομπής «Όλα για την υγεία mou», σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν τις οδηγίες των γιατρών και επιστημόνων.
Οι χρήστες συνιστάται να ενημερώνονται για το ζήτημα υγείας που τους αφορά από τον θεράποντα ιατρό τους.

Οι ηθοποιοί Γ. Σκιαδαρέσης και Τζ. Ευείδη μιλούν για την ερωτική ζωή του ζευγαριού που παίζουν στο θέατρο και απαντούν αν η απιστία ή ο γάμος σκοτώνουν τελικά το σεξ.