2012

# 2012

ΧΑΚΕΡ ΗΛΙΚΙΑΣ 13 ΕΤΩΝ

27.6.2012

ΧΑΚΕΡ ΗΛΙΚΙΑΣ 13 ΕΤΩΝ

Δικογραφία σε βάρος χάκερ μόλις 13 ετών σχηματίστηκε από την ΕΛΑΣ, με την κατηγορία ότι μετείχε στην Greek Hacking Scene, ομάδα η οποία θεωρείται υπεύθυνη για περισσότερες από 100 κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικούς οργανισμούς και υπουργεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόκειται για τον μικρότερο ηλικιακά χάκερ στη χώρα μας.

 

ύμφωνα με πληροφορίες ο 13χρονος είναι ένας αριστούχος μαθητής στο σχολείο του, ενώ η ομάδα στην οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε, θεωρείται ένα παρακλάδι των γνωστών hackers Αnonymous.

Ο ανήλικος φέρεται να δήλωσε πως μαθαίνει το ίντερνετ μέσα από τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, ενώ είχε δημιουργήσει ένα group στο Facebook, μέσω του οποίου υπέκλεπτε τα στοιχεία και τους κωδικούς αυτού που γινόταν μέλος.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, χθες έγινε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας (1) σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Το φαινόμενο του χακτιβισμού και η πλούσια δράση των Anonymous με αποκλειστικές μαρτυρίες των πρωταγωνιστών του διαδικτυακού ακτιβισμού αποτυπώθηκε στο δύωρο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης με τίτλο "Στρατιώτες δίχως Όνομα".   

 


επιστροφή

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΣΕΖΟΝ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή