2012

# 2012

«ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ» ΛΕΕΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25.06.2012

«ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ» ΛΕΕΙ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Εικασίες ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχεδιάζει την επιστροφή του στην ιταλική πολιτική σκηνή προκάλεσαν δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

Πολλοί εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να διεκδικήσει και πάλι την ψήφο των Ιταλών, προτείνοντας την αποχώρηση από το ευρώ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας άφησε το πιο ξεκάθαρο υπονοούμενό του για επιστροφή στην πολιτική. Μιλώντας σε νεαρούς δήλωσε: «Εργάζομαι για να βρω λύσεις. Είμαι ακόμα εδώ».

Και στη συνέχεια, σαν να μιλούσε στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας, είπε: «Δώστε μου το 51% (των ψήφων)».

Μιλώντας σαν να ήταν ξανά επικεφαλής του Λαού της Ελευθερίας (Pdl) που ίδρυσε το 2007, είπε ότι σκοπεύει να αλλάξει το όνομά του κόμματος και να εξασφαλίσει ότι οι μισοί από τους υποψήφιους βουλευτές στις επόμενες εκλογές θα είναι γυναίκες.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες ότι «δεν είναι βλασφημία» να σκεφτεί κανείς την αποχώρηση από τη ζώνη του ενιαίου νομίσματος υπό το σκεπτικό ότι θα ακολουθήσει μία ανταγωνιστική υποτίμηση.

Πρόσφατα είχε, επίσης, προειδοποιήσει τη Γερμανία να βγει από το ευρώ, «αλλιώς θα το κάνουν άλλοι».

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Η "γοητευτική" πορεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την άνοδο στην επιχειρηματική σκηνή, την πολιτική του απογείωση και την πολυτάραχη γεμάτα σκάνδαλα ζωή του, αποτυπώνεται στο δίωρο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης, "Ο Γητευτής των Ιταλών".


επιστροφή

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΣΕΖΟΝ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή