2010-11

# 2010-11

''BURRNESHA'' - ΟΡΚΙΣΜΕΝH ΑΝΤΡΑΣ

30.06.2011

Γεννήθηκε σε μια οικογένεια με 9 αδελφές. Κάποιες παντρεύτηκαν, άλλες πέθαναν. Όταν και ο πατέρας έφυγε από τη ζωή, κάποιος έπρεπε να αναλάβει το ρόλο του προστάτη. Ήταν δέκα ετών όταν πήρε τον όρκο που προστάζει η προαιώνια παράδοση. Από τότε μέχρι σήμερα ζει και συμπεριφέρεται σαν άντρας. Η Κιαμίλε είναι 'Burrnesha', μία από τις τελευταίες 'ορκισμένες παρθένες' των Βαλκανίων και πρωταγωνιστεί στο νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης του Σωτήρη Δανέζη που προβάλει το Mega την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 24.00.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΟΡΑΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

31.05.2011 και 07.06.2011

Ένα χρόνο μετά τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, κάτοικοι στον Κόλπο του Μεξικού καταγγέλουν προβλήματα υγείας ενώ ανεξάρτητοι ερευνητές αμφισβητούν τις καθησυχαστικές έρευνες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και αποκαλύπτουν τον κίνδυνο τοξικών και καρκινογόνων ουσιών στην τροφική αλυσίδα. Το νέο δίωρο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης, με τίτλο "Αόρατο-Γλυκό Πετρέλαιο", προβάλλεται στο Mega σε δύο μέρη την Τρίτη 31 Μαϊου και, μία εβδομάδα αργότερα, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 23.10.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΜΕΡΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

14.04.2011 και 21.04.2011

Στη Λιβύη, που βρίσκεται στο χείλος του εμφυλίου, στη Βεγγάζη την "πρωτεύουσα" της λιβυκής επανάστασης, αλλά και στην πρώτη γραμμή των μαχών μεταξύ αντικαθεστωτικών και δυνάμεων πιστών στον Συνταγματάρχη Καντάφι μας μεταφέρει το νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης με τίτλο "Μέρες Επανάστασης".

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

10.02.2011

H πορεία του Πάπα Βενέδικτου από ένα μικρό χωριό της Βαυαρίας, στις έδρες Θεολογίας μεγάλων Γερμανικών Πανεπιστημίων και στο Βατικανό, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αποκαλύψεις των σκανδάλων κακοποίησης. Η δημόσια συγνώμη, οι συναντήσεις με τα θύματα, ο χειρισμός της κρίσης από τον πρώτο Πάπα που έδωσε τέλος στη μακροχρόνια σιωπή της Εκκλησίας.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

27.01.2011

Το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης μας μεταφέρει στην Ιρλανδία, εκεί όπου το 1917 καταγράφεται η πρώτη καταγγελία κακοποίησης στους κόλπους της Ιρλανδικής Εκκλησίας. Σήμερα, τα θύματα των χριστιανικών Ταγμάτων και των καθολικών ιερέων περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν ως παιδιά, αλλά και την πολυετή προσπάθειά τους για να δικαιωθούν σε ένα κράτος που συμπορεύτηκε από την ίδρυσή του με τον Καθολικισμό.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

21.12.2010

Η Εμπόλεμη Ζώνη, η μοναδική ελληνική παραγωγή με αποστολές στη Βόρεια και Νότια Κορέα, συζητά με κορυφαίους ξένους αναλυτές για την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

16.11.2010

Ο Κόμπρα είναι ένας ασυνήθιστος κυνηγός. Τα θηράματά του μπορούν να τρέξουν μακριά αλλά δεν μπορούν να κρυφτούν, ούτε να ξεφύγουν. Όταν πέσει το σκοτάδι, ο Κόμπρα και ο συνεργάτης του ο Τάινι, παίρνουν τα όπλα τους και κυνηγούν ανθρώπους...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

14.10.2010

Τριάντα τρεις άνθρωποι, 700 μέτρα κάτω από τη γη, περιμένουν τη σωτηρία τους θαμμένοι ζωντανοί. Το παρασκήνιο της ιστορίας των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων στη Χιλή έρχεται στην Εμπόλεμη Ζώνη, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο Mega.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή