2009-10

# 2009-10

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

04.07.2010

Την ώρα που στη Ν. Αφρική διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, αποκαλύπτουμε ένα νέο σκλαβοπάζαρο στο όνομα της "στρογγυλής θεάς". Την Κυριακή 4 Ιουλίου, η οδύσσεια των νεαρών ποδοσφαιριστών από την Αφρική και τις αλάνες της Γκάνας, ως την Ευρώπη και τη Θεσσαλονίκη.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ

10.06.2010

Η Εμπόλεμη Ζώνη ταξιδεύει στην Ισλανδία και καταγράφει εντυπωσιακές όσο και μοναδικές εικόνες από τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιόκουτλ που "ξύπνησε" για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια και πέτυχε ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν ο Χίτλερ, η διεθνής τρομοκρατία και ο ιός της νέας γρίπης: τον εναέριο αποκλεισμό της Ευρώπης.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΟΣΜΗ ΤΟΥ... "ΠΑΝΙΚΟΥ"

18.04.2010

Ένας πολυεθνικός κολοσσός εμπορίας πετρελαιοειδών, 400 τόνοι αποβλήτων, ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων και μια χώρα της Αφρικής που χρησιμοποιήθηκε ως χωματερή στο μεγαλύτερο και πιο αμφιλεγόμενο "τοξικό σκάνδαλο" των τελευταίων δεκαετιών. Η Εμπόλεμη Ζώνη ερευνά σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ και Αμπιτζάν το λεγόμενο "Τσερνομπίλ της Αφρικής".

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ

21.03.2010 και 25.03.2010

Δέκα μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου 2010 φτάνει στην Αϊτή μια ελληνική εθελοντική ομάδα διάσωσης. Λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση της χώρας ανακοινώνει ότι τερματίζονται οι επιχειρήσεις για την ανεύρεση επιζώντων. Οι διασώστες δεν μπορούν να προσφέρουν καμιά βοήθεια, τους λένε ότι έφτασαν πολύ αργά. Όπως αποδείχθηκε όμως, όχι πολύ αργά για ένα "θαύμα"...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ

11.02.2010

60.000.000 άνθρωποι ζουν με την απειλή, 300.000 έχουν ήδη μολυνθεί, 60.000 θα πεθάνουν. Η Εμπόλεμη Ζώνη ακολουθεί τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη μάχη εναντίον μιας ξεχασμένης θανατηφόρου αρρώστιας. Σχεδόν μισό αιώνα μετά την εξαφάνισή της, η "Aσθένεια του Ύπνου" επιστρέφει με τη μορφή επιδημίας ως o "Εφιάλτης του Μορφέα".

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

14.01.2010

Δύο στους τρεις κατηγορούνται για φόνο, βιασμό ή διακίνηση ναρκωτικών. Οι περισσότεροι βρίσκονται αντιμέτωποι με τα ισόβια ή την ποινή του θανάτου. Όλοι τους συμμετέχουν σε ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα σωφρονισμού που έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα 85.000.000 χρηστών του διαδικτύου και πληθώρα καταγγελιών για τα όσα συμβαίνουν όταν σταματήσει η μουσική...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΜΕΡΤΑ

10.12.2009

Η Μαφία της Σικελίας, με 10.000 ορκισμένα μέλη και 130.000 υποστηρικτές, ξεπερνά τον ορισμό της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά εξακολουθεί να σφραγίζει τις πράξεις της με τον άγραφο νόμο της σιωπής, την Ομερτά. Στο δεύτερο ντοκιμαντέρ για την Μαφία στη Σικελία, η Εμπόλεμη Ζώνη παρουσιάζει το φαινόμενο Κόζα Νόστρα, τα θύματα, το κίνημα των νέων ενάντια στο φόβο, την Ομερτά και το ρόλο της Μαφίας στην ιταλική πολιτική σκηνή.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

GAETANO GRADO - ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ

26.11.2009

Έγινε δολοφόνος σε ηλικία 16 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα δε θυμάται πόσοι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του. Όταν έσπασε την ομερτά μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της ιταλικής δικαιοσύνης. Είναι η ζωντανή ιστορία της Κόζα Νόστρα, ένας mafiozo pentito (μετανοημένος μαφιόζος) και μιλά για πρώτη φορά στη ζωή του στο νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΚΛΑΝ

15.10.2009

Ο Σωτήρης Δανέζης διεισδύει στο μυστικό αρχηγείο της Κου Κλουξ Κλαν και αποκαλύπτει τα πρόσωπα κάτω από τις λευκές κουκούλες του μίσους και του ρατσισμού.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή