2007-08

# 2007-08

ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

11.01.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Τα Κορίτσια της Λιβερίας" στη Λιβερία.

Εντυπωσιακό το ντοκιμαντέρ. H έρευνα που παρουσιάστηκε την Εμπόλεμη Ζώνη για τα κορίτσια της Λιβερίας, που από θύματα σεξουαλικής βίας κατέληξαν ένστολες, υπό τον ΟΗΕ.IN OUT

17.01.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Τα Κορίτσια της Λιβερίας" στη Λιβερία.

Παρακολουθήσαμε με δέος το τελευταίο ρεπορτάζ του Σωτήρη Δανέζη στο πλαίσιο της Εμπόλεμης Ζώνης, όπου είχαμε την ευκαιρεία να μάθουμε για «Τα κορίτσια της Λιβερίας». Μια άγνωστη υπόθεση ομαδικών βιασμών και σεξουαλικής βίας που υπόκεινται 9 στις 10 γυναίκες στη χώρα.


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

21.05.2008

Απονεμήθηκαν χθες σε μια λαμπρή εκδήλωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τα βραβεία του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βας. Μπότση, σε δημοσιογράφους που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά την άσκηση του λειτουργήματος. Στην τελετή, στην οποία παραβρέθηκαν υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των Γραμμάτων και των Τεχνών, της οικονομικής ζωής του τόπου και πολλοί δημοσιογράφοι, βραβεύτηκαν, ο Σωτήρης Δανέζης, για τα ρεπορτάζ και τα αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ από εστίες πολέμου και κοινωνικών αναταραχών της σειράς «Εμπόλεμη Ζώνη» του MEGA.


ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

28.03.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Δύο Ονόματα για μια Δικτατορία" στη Βιρμανία.

Εξαιρετικό το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης, του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο «Δύο Ονόματα για Μια Δικτατορία», που μετέδωσε προ ημερών το MEGA. Το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης αφορούσε στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη χούντα της Βιρμανίας (Μιανμάρ). Σημειωτέον, έκανε πρεμιέρα στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Η ΒΡΑΔΥΝΗ

27.03.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Δύο Ονόματα για μια Δικτατορία" στη Βιρμανία.

Καλές εντυπώσεις και θετικά σχόλια απέσπασε το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης «Δύο Ονόματα για μια Δικτατορία» του Σωτήρη Δανέζη, το οποίο έκανε πρεμιέρα στο 10ο Διεθνές φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και μετέδωσε προχθές το MEGA στη μεταμεσονύκτια ζώνη.

Ελ. Λυμπέρη


PRESS TIME

02.02.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Χιλιάδες Μικροί Μάγοι" στο Κονγκό.

Εξαιρετικός για μια ακόμη φορά ο Σωτηρής Δανέζης και η Εμπόλεμη Ζώνη του. Το οδοιπορικό στο Κονγκό με τα χιλιάδες παιδιά που κατηγορούνται από τις οικογένειες τους ως δαιμονισμένα και για μαγεία απέδειξε και πάλι ότι ακόμη κι όταν χανόμαστε στον βόθρο της επικαιρότητας, πάντα θα υπάρχει κάποιος να μας τραβάει προς τα πάνω. Ως τηλεθεατές τουλάχιστον, γιατί ως ανθρώπους, ποιος προφταίνει..


Η ΑΞΙΑ

02.02.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Χιλιάδες Μικροί Μάγοι" στο Κονγκό

Συναρπαστικό το ρεπορτάζ του Κώστα Καλλέργη στην Εμπόλεμη Ζώνη του Σ. Δανέζη. Στον εξορκισμό και στην κακοποίηση οδηγούνται χιλιάδες παιδιά που θεωρούνται «σατανάδες». Δεισιδαιμονίες ως απότοκο της αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού στη μεταπολεμική Κινσάσα του Κονγκό.


ΤΑ ΝΕΑ

05.03.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Δύο Ονόματα για μια Δικτατορία" στη Βιρμανία.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης «Δύο Ονόματα για μια Δικτατορία» του Σωτήρη Δανέζη, που αρχικά έκανε πρεμιέρα στο 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία μεταδόθηκε από το MEGA. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και ένα master class εργαστήρι, με θέμα «τι σημαίνει να γυρίζεις ντοκιμαντέρ σε εμπόλεμες ζώνες». Μεταξύ των ομιλητών ήταν και Σωτήρης Δανέζης, ο οποίος αναφέρθηκε σχετικά.


ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

10.08.2007

H «Εμπόλεμη Ζώνη» είναι μια από τις ελάχιστες εκπομπές που βλέπονται με ενδιαφέρον αυτή την εποχή, ακόμη και σε επανάληψη. Κλασσάτη και ψύχραιμη δημοσιογραφική ματιά σε όλο το κόσμο.


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

23.08.2007

Για το ντοκιμαντέρ "Κόκκινος Κόσμος" στο Κονγκό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το MEGA πρόβαλε σε επανάληψη ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη για το Κονγκό, όπου παρουσίασε τις (επιεικώς, δύσκολες) συνθήκες ζωής στην αφρικανική χώρα, με τον ανεκτίμητο ορυκτό πλούτο και το πολύ χαμηλή κατά κεφαλήν εισόδημα. Βλέπετε, το χρυσάφι που κρύβεται στο υπέδαφος του Κονγκό, το εκμεταλλεύονται μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

10.11.2007

Για το ντοκιμαντέρ "OOGRUK Σημαίνει Πετρέλαιο" στην Αλάσκα.

Από τις φωτεινές στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης η Εμπόλεμη Ζώνη του Σωτήρη Δανέζη με το αποκαλυπτικό "Oogruk Σημαίνει Πετρέλαιο", το οποίο γυρίστηκε στις αχανείς εκτάσεις της Αλάσκας. Μετά τη θερμή υποδοχή που βρήκε το ελληνικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, γίνεται ευρύτερα γνωστό και στους κινηματογράφους της Αθήνας.

Ναταλία Ανδρικοπούλου, Μελίνα Βαλτζή


ΝΤV

10.11.2007

Για το ντοκιμαντέρ "OOGRUK Σημαίνει Πετρέλαιο" στην Αλάσκα.

Το ντοκιμαντέρ του με θέμα τους «δρόμους» του πετρελαίου ήταν όχι μόνο αποκαλυπτικό, αλλά και αισθητικά ξεχωριστό.


Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

23.12.2007

Για το ντοκιμαντέρ "Πυρηνικό Στοίχημα" στο Ιράν.

Οι αξιόλογες δουλειές δεν περνούν απαρατήρητες. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει εμπράκτως η Εμπόλεμη Ζώνη του Σωτήρη Δανέζη. Το βρετανικό δίκτυο ITN αγόρασε και χρησιμοποιεί υλικό από δύο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης για την παραγωγή ενός βιογραφικού ντοκιμαντέρ για τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούτ Αχμαντινεζάν.

Ο Σωτήρης Δανέζης έχει ήδη επισκεφτεί το Ιράν στο πλαίσιο της Εμπόλεμης δύο φορές από τον Ιούνιο του 2005, οπότε και έχει καταγράψει τις εξελίξεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Σωτήρης ΜανιάτηςΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

07.11.2007

Για το ντοκιμαντέρ "OOGRUK Σημαίνει Πετρέλαιο" στην Αλάσκα

Ιδιαίτερα οικολογικό, πολιτικό, οικονομικό, ανθρωπολογικό και γεωγραφικό ενδιαφέρον έχει αυτό ντοκιμαντέρ.

Μαριάννα Τζιαντζή
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

17.01.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Τα Κορίτσια της Λιβερίας" στη Λιβερία

Σε αντίθεση με άλλους, που σαχλαμάρες έλεγαν και σάχλες λένε, ο Σωτήρης Δανέζης βαδίζει σε στέρεο έδαφος. Τα συγχαρητήρια μας στην πρώτη του εκπομπή για το 2008 με θέμα τα κορίτσια της Λιβερίας, που από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έγιναν ένστολες υπό τον ΟΗΕ.


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

26.07.2007

Υπήρξαν κάποιες καλές εκπομπές που λόγω ώρας αδικήθηκαν το χειμώνα. Είναι οι ίδιες που λόγω συνήθειας αδικούνται και το καλοκαίρι. Τρανό παράδειγμα η «Εμπόλεμη Ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη, μεταμεσονύκτιες ώρες. Αποτάσσεται τις χειμερινές συνήθειες. Απεταξάμην!