2004-05

# 2004-05

ΤΗΛΕΡΑΜΑ

15.07.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Η Δοκιμή" στη Χιροσίμα

Στο πιο σημαντικό βρετανικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, αυτό του Σέφιλντ συμμετέχει μια από τις πιο αξιόλογες εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης, η «Εμπόλεμη Ζώνη» του MEGA. Η εκπομπή που ετοιμάζει νέες κόπιες, όλες στην αγγλική γλώσσα, συμμετέχει με το ντοκιμαντέρ «Δοκιμή», με θέμα τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.


SPORΤDAY

07.07.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Η Δοκιμή" στη Χιροσίμα

Η δουλειά του Σωτήρη Δανέζη δικαιώνεται. Ο δημοσιογράφος στη φετινή εκπομπή του στο MEGA «Εμπόλεμη Ζώνη» έκανε καταπληκτική δουλειά αγγίζοντας εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, ενώ ενδεικτικός ήταν και ο τρόπος παρουσίασης τους. Με το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του «Δοκιμή» για τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα θα συμμετάσχει το MEGA στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέφιλντ, που θα πραγματοποιηθεί 10-16 Οκτωβρίου.


GOAL

06.07.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Η Δοκιμή" στη Χιροσίμα

Σημαντική διάκριση για το MEGA αποτελεί, το δίχως άλλο, η συμμετοχή του ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης Ζώνης» με τίτλο «Η Δοκιμή», στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σέφιλντ. «Η Δοκιμή», που προβλήθηκε στις 18 Μαΐου 2005, ήταν η πρώτη ελληνική παραγωγή που αφορούσε τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.


ΑΝΩ ΚΑΤΩ

24.06.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Πυρηνικό Ιράν" στο Ιράν

Εξαιρετική, η εκπομπή του Σωτήρη Δανέζη, για αυτά τα πυρηνικά στο Ιράν και η αποφώνηση, ότι για αυτήν δουλεύει ένα μεγάλος αριθμός ανθρώπων πίσω από τις κάμερες.


ΑΝΩ ΚΑΤΩ

20.05.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Η Δοκιμή" στη Χιροσίμα

Εξαιρετική και πάλι η «Εμπόλεμη Ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη, με θέμα τα πυρηνικά και τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα.


TV ΖΑΠΙΝΓΚ

04.02.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Κουρσκ" στο Κουρσκ

Εμπόλεμη Ζώνη άξια συγχαρητηρίων.

Η πρόσφατη εκπομπή του Σωτήρη Δανέζη «Εμπόλεμη Ζώνη» με θέμα τη βύθιση του Κουρσκ, αν μη τι άλλο απέδειξε πως οι τηλεθεατές ξέρουν να τιμούν τις σωστές και τεκμηριωμένες έρευνες.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

23.04.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Η Σκιά" στο Ελ Σαλβαδορ

Η τηλεόραση, πάντως, έχει και τις καλές της στιγμές. Όπως, για παράδειγμα, την περασμένη Τετάρτη το ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη στην «Εμπόλεμη Ζώνη» του Mega με τίτλο «Η Σκιά». Μια καλοδουλεμένη εκπομπή, μια διεισδυτική, προσεκτική ματιά στο Ελ Σαλβαδόρ για τον δεκαετή εμφύλιο πόλεμο, τα αποσπάσματα θανάτου, τις συμμορίες, την εμπλοκή της CIA και του Λευκού Οίκου κλπ. Μια τηλεοπτική ανάσα μέσα στον ορυμαγδό των βαβουρο-ειδήσεων, τις εντάσεις, τις κραυγές, τους τσακωμούς, τις συνήθως δίχως νόημα και ουσία συζητήσεις.

Σωτήρης Μανιάτης


7 ΜΕΡΕΣ TV

28.04.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Η Σκιά" στο Ελ Σαλβαδόρ

Όσκαρ στον Σωτήρη Δανέζη, διότι η εκπομπή του για το Ελ Σαλβαδόρ στο πλαίσιο της «Εμπόλεμης Ζώνης» του, ήταν πράγματι ξεχωριστού ενδιαφέροντος.


TRAFFIC

18.02.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Black Hawk, Η Αληθινή Ιστορία" στη Σομαλία

Εξαιρετική η δουλειά του Σωτήρη Δανέζη για την αληθινή ιστορία της αμερικανικής επέμβασης στη Σομαλία, που ζωντάνεψε μέσα από την εκπομπή «Εμπόλεμη Ζώνη» το βράδυ της Τετάρτης από το MEGA.

Χριστίνα Γαλανοπούλου


Η ΒΡΑΔΥΝΗ

21.01.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Κουρσκ" στο Κουρσκ

Άρτια όπως πάντα δομημένη η έρευνα και τα ρεπορτάζ ουσίας του Σωτήρη Δανέζη στην «Εμπόλεμη Ζώνη», που προχθές το βράδυ παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως το μεγαλύτερο κομμάτι του φιλοθεάμονος κοινού που έδωσε στην εκπομπή, η οποία ήταν αφιερωμένη στη ναυτική τραγωδία του Κουρσκ τον Αύγουστο του 2000, συνολικά 20,2%.


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

24.02.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Black Hawk, Η Αληθινή Ιστορία" στη Σομαλία

Μας άρεσε, η εκπομπή του Σωτήρη Δανέζη «Εμπόλεμη Ζώνη» χτες στις 23.30 στο MEGA. Ο Σωτήρης Δανέζης πραγματοποίησε την πρώτη αποστολή για λογαριασμό της ελληνικής τηλεόρασης, μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη Σομαλία, της πιο επικίνδυνης χώρας σε όλο τον κόσμο.7 ΜΕΡΕΣ TV

25.02.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Black Hawk, Η Αληθινή Ιστορία" στη Σομαλία

Μας συγκίνησε, πέραν του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος του, το οδοιπορικό του Σωτήρη Δανέζη στη Σομαλία.


ΛΟΙΠΟΝ

24.02.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Black Hawk, Η Αληθινή Ιστορία" στη Σομαλία.

Για άλλη μια φορά όλα τα εύσημα ανήκουν στον Σωτήρη Δανέζη. Το θέμα για την τωρινή κατάσταση στη Σομαλία ήταν καταπληκτικό και αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον εμφύλιο ήταν η πρώτη ελληνική αποστολή που πραγματοποιήθηκε στη χώρα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

21.01.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Κουρσκ" στο Κουρσκ

Αυτή η μικρή πιθανότητα έλαμψε σαν μια χαραμάδα αισιοδοξίας την Τετάρτη το βράδυ, στην εκπομπή «Εμπόλεμη Ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη, αφιερωμένη στην υπόθεση του ρωσικού υποβρυχίου «Κουρσκ». Ο ρεπόρτερ, πέντε χρόνια μετά, μίλησε με συγγενείς του πληρώματος και έφερε στο φως συγκλονιστικά στοιχεία. Υπάρχουν σπουδαίες εκπομπές στην τηλεόραση. Αρκεί να έχετε υπομονή να τις αναζητήσετε..

Ντέπυ Γκολεμά


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

21.01.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Κουρσκ" στο Κουρσκ

Μπορεί να μην μπήκε στο προχθεσινό τηλεβαρόμετρο της AGB η «Εμπόλεμη Ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη, με θέμα τις αιτίες βύθισης του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου «Κουρσκ» τον Αύγουστο του 2000, ωστόσο, παρότι προβλήθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, συγκέντρωσε υψηλή τηλεθέαση για τέτοιου τύπου εκπομπή, με μερίδιο στο 20,2%. Μια ακόμη ένδειξη ότι οι σοβαρές δημοσιογραφικές δουλειές βρίσκουν αποδέκτες.ΤΟ ΕΘΝΟΣ

22.01.2005

Για το ντοκιμαντέρ "Κουρσκ" στο Κουρσκ

Ο Σωτήρης Δανέζης που την Τετάρτη η εκπομπή του «Εμπόλεμη Ζώνη», που είχε ως θέμα το υποβρύχιο «Κουρσκ», έκανε άκρως ικανοποιητικά νούμερα τηλεθέασης, φτάνοντας, μέχρι και το 26,3%, το οποίο και μεταφράζεται σε 582.000 τηλεθεατές! Έτσι αποδεικνύεται πως το ποιοτικό μπορεί να είναι και εμπορικό.


Η ΒΡΑΔΥΝΗ

12.11.2008

Για το ντοκιμαντέρ "Η Τραγωδία στο Σχολείο του Μπεσλάν" στην Οσετία

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν προχθές το βράδυ η «Εμπόλεμη Ζώνη», μια και η έρευνα που πραγματοποίησε με το φακό της εκπομπής ντοκιμαντέρ ο Σωτήρης Δανέζης στο σχολικό συγκρότημα του Μπεσλάν στη Βόρεια Οσετία στη Ρωσία, άξιζε και με το παραπάνω την προσοχή μας.


TRAFFIC

24.12.2004

Για το ντοκιμαντέρ "Το Τείχος του Βερολίνου" στο Βερολίνο

Εξαιρετική η έρευνα του Σωτήρη Δανέζη για το Τείχος του Βερολίνου και μέσα από την εκπομπή του «Εμπόλεμη Ζώνη». Πολύ ρεπορτάζ, αποκαλυπτικές για το παρασκήνιο της γκρίζας εκείνης εποχής, συνεντεύξεις, λίγα λόγια, πολύ εικόνα, ουσιαστική δουλειά.


7 ΜΕΡΕΣ TV

19.11.2004

Για το ντοκιμαντέρ "Η Τραγωδία στο Σχολείο του Μπεσλάν" στην Οσετία

Μας συγκίνησε στην πρεμιέρα της «Εμπόλεμης Ζώνης» ο Σωτήρης Δανέζης με τις δραματικές στιγμές των παιδιών στο σχολείο της Ρωσίας.