# Ευρώπη

ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

06.06.2012

Την άνοιξη του 1992 Σερβοβόσνιοι αστυνομικοί και παραστρατιωτικές ομάδες εισέβαλαν στα χωριά των Βόσνιων μουσουλμάνων στην περιοχή του Πριέντορ. Στο πλαίσιο της επιχείρησης εθνοκάθαρσης πάνω από 30.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά οδηγήθηκαν σε 'στρατόπεδα συγκέντρωσης'.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ: 23.10.2011

online ντοκιμαντέρ

Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ: Α' ΜΕΡΟΣ

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ: 22.01.2012

online ντοκιμαντέρ

Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ: Β' ΜΕΡΟΣ

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ: 05.02.2012

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

22.12.2004

Αυτοί που το έχτισαν και το υπερασπίστηκαν, που το πολέμησαν και το γκρέμισαν σε μια νύχτα, εκείνοι που σήμερα το εκμεταλλεύονται, αλλά κι όσοι το νοσταλγούν, μιλούν για το Τείχος του Βερολίνου και εξηγούν πώς γράφτηκε ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία της σύγχρονης Ευρώπης.

online ντοκιμαντέρ

ΚΟΥΡΣΚ

19.01.2005

Τα σκοτεινά σενάρια και το πυκνό μυστήριο γύρω από τα αίτια που οδήγησαν στη βύθιση του ρωσικού πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Κουρσκ, τον Αύγουστο του 2000, στη θάλλασσα του Μπάρεντς. Πέντε χρόνια μετά τη ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνωμή, μια σειρά από ερωτήματα ζητούν απαντήσεις.

online ντοκιμαντέρ

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

30.06.2009

Στα σπλάχνα του κρύβει 300 τόνους χρυσάφι, αξίας 7-8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το αποκαλούν το Ελντοράντο της Ευρώπης. Εδώ και δέκα χρόνια, πάνω από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού στη Γηραιά Ήπειρο, ακτιβιστές και μια καναδική εταιρεία έχουν εμπλακεί σε έναν πόλεμο μέχρις εσχάτων.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ: 16.05.2012

online ντοκιμαντέρ

ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ: 06.06.2012

online ντοκιμαντέρ

14.25

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ: 04.07.2012

online ντοκιμαντέρ

GAETANO GRADO - ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΜΑΦΙΟΖΟΣ

26.11.2009

Έγινε δολοφόνος σε ηλικία 16 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα δε θυμάται πόσοι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του. Όταν έσπασε την ομερτά μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της ιταλικής δικαιοσύνης. Είναι η ζωντανή ιστορία της Κόζα Νόστρα, ένας mafiozo pentito (μετανοημένος μαφιόζος) και μιλά για πρώτη φορά στη ζωή του στο νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

''BURRNESHA'' - ΟΡΚΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΡΑΣ

ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ: 30.06.2011

online ντοκιμαντέρ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΚΛΙΣΗ

16.05.2012

Τι συμβαίνει στη γέφυρα ενός υπερσύγχρονου πλοίου και κανείς, μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν αντιλαμβάνεται την επικείμενη καταστροφή; Ποια είναι η ευθύνη του καπετάνιου και πως αντιδρά όταν μια πλωτή πολιτεία με 4.229 ψυχές αρχίζει να βυθίζεται; 'Τελευταία Υπόκλιση', το νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης για τη ναυτική τραγωδία του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

14.25

04.07.2012

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, η δύναμη των μπλε χαπιών εξακολουθεί να διατηρεί 8 παγκόσμια και ολυμπιακά ρεκόρ, ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη γενιά υπεραθλητών δηλώνει περήφανος, τα θύματα μιας κρατικής πολιτικής προπαγάνδας μέσω του αθλητισμού πληθαίνουν.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

''BURRNESHA'' - ΟΡΚΙΣΜΕΝH ΑΝΤΡΑΣ

30.06.2011

Γεννήθηκε σε μια οικογένεια με 9 αδελφές. Κάποιες παντρεύτηκαν, άλλες πέθαναν. Όταν και ο πατέρας έφυγε από τη ζωή, κάποιος έπρεπε να αναλάβει το ρόλο του προστάτη. Ήταν δέκα ετών όταν πήρε τον όρκο που προστάζει η προαιώνια παράδοση. Από τότε μέχρι σήμερα ζει και συμπεριφέρεται σαν άντρας. Η Κιαμίλε είναι 'Burrnesha', μία από τις τελευταίες 'ορκισμένες παρθένες' των Βαλκανίων και πρωταγωνιστεί στο νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης του Σωτήρη Δανέζη που προβάλει το Mega την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 24.00.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΚΟΣΟΒΟ - 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

30.04.2004

Ο Σωτήρης Δανέζης -που κάλυψε επί δύο μήνες τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο- επιστρέφει σε Βελιγράδι και Πρίστινα και μιλά με τους βασικούς πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ιστορίας και τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.

online ντοκιμαντέρ

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ

26.05.2009

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Βούδας, με τους απόγονους του Τζένγκις Χαν, τη δολοφονία μιας δημοσιογράφου, 12 καρέκλες, το σκάκι και τους εξωγήινους;

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΜΕΡΤΑ

10.12.2009

Η Μαφία της Σικελίας, με 10.000 ορκισμένα μέλη και 130.000 υποστηρικτές, ξεπερνά τον ορισμό της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά εξακολουθεί να σφραγίζει τις πράξεις της με τον άγραφο νόμο της σιωπής, την Ομερτά. Στο δεύτερο ντοκιμαντέρ για την Μαφία στη Σικελία, η Εμπόλεμη Ζώνη παρουσιάζει το φαινόμενο Κόζα Νόστρα, τα θύματα, το κίνημα των νέων ενάντια στο φόβο, την Ομερτά και το ρόλο της Μαφίας στην ιταλική πολιτική σκηνή.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

10.02.2011

H πορεία του Πάπα Βενέδικτου από ένα μικρό χωριό της Βαυαρίας, στις έδρες Θεολογίας μεγάλων Γερμανικών Πανεπιστημίων και στο Βατικανό, όπου βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αποκαλύψεις των σκανδάλων κακοποίησης. Η δημόσια συγνώμη, οι συναντήσεις με τα θύματα, ο χειρισμός της κρίσης από τον πρώτο Πάπα που έδωσε τέλος στη μακροχρόνια σιωπή της Εκκλησίας.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΓΗΤΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ

22.01.2012 & 05.02.2012

Επιχειρηματίας, μιντιάρχης, πολιτικός, νεωτεριστής, τροβαδούρος, χιουμορίστας, γόης, ιππότης, αυτοκράτορας, μάγος, πωλητής ονείρων, όπως κι αν χαρακτηρίσει κανείς τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπήρξε επί δυο δεκαετίες ο γητευτής των Ιταλών. Στο νέο δίωρο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης, φίλοι και εχθροί, συνεργάτες και αντίπαλοι μιλούν για τον άνθρωπο-φαινόμενο που σημάδεψε την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ιταλίας.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

VILINA VLAS: ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ

29.05.2007

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία οι ομαδικοί βιασμοί γυναικών χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο απ' όλες τις πλευρές. Τα όσα διαδραματίστηκαν όμως στο ξενοδοχείο "Vilina Vlas" θα μείνουν στην Ιστορία.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

01.05.2007

Ο μοναδικός εν ζωή επιζών από το καταφύγιο της Καγκελαρίας αφηγείται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις τελευταίες ημέρες του Φύρερ, την πτώση του Γ' Ράιχ, τον Απρίλιο του '45 και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι για εκείνον "ο Χίτλερ δεν ήταν τέρας αλλά ένας φυσιολογικός άνθρωπος".

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΖΕΦ

01.07.2008

Σ' ένα σκοτεινό υπόγειο, στα θεμέλια του σπιτιού του, ο Γιόζεφ Φρίτσλ κρατούσε φυλακισμένους επί 24 χρόνια την κόρη του και τα παιδιά που απέκτησε μαζί της. Η Εμπόλεμη Ζώνη παρουσιάζει μια ανατριχιαστική ιστορία που σόκαρε την Ευρώπη.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

23.10.2011

Την εφιαλτική ιστορία ενός πρωτοφανούς μαζικού εγκλήματος που συγκλόνισε το περασμένο καλοκαίρι την παγκόσμια κοινή γνώμη, αφηγείται το νέο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης του Σωτήρη Δανέζη με τίτλο "Το Τέλος της Αθωότητας" στην πρεμιέρα του 9ου κύκλου της σειράς.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΚΑΝΟΥΝ, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

29.04.2008

Στον Αλβανικό βορρά, εδώ και έξι αιώνες, o νόμος της βεντέτας κρατά ομήρους χιλιάδες ανθρώπους. Οικογένειες αλληλοεξοντώνονται, για φονικά που έγιναν δεκαετίες πριν. Όσοι θέλουν να ζήσουν μετατρέπουν τα σπίτια τους σε φυλακές. Πολλοί, θα μείνουν εγκλωβισμένοι με τις οικογένειες τους για μια ολόκληρη ζωή...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

24.04.2007

Περισσότερα από δέκα χρόνια μετά τη λεηλασία των στρατιωτικών αποθηκών στην Αλβανία, οι λαθρέμποροι όπλων αποκαλύπτουν πως εξόπλισαν την ιταλική Μαφία, τους αντάρτες του UCK και ενδεχομένως ορισμένους Έλληνες τρομοκράτες.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ 12 ΘΑΥΜΑΤΩΝ

28.10.2008

Μετά από προσπάθειες 16 μηνών, οι δημιουργοί της Εμπόλεμης Ζώνης, απέκτησαν τις απαραίτητες άδειες και αποκαλύπτουν την Υπερδνειστερία, μια ευρωπαϊκή 'χώρα' που δε θα τη βρείτε σε κανέναν χάρτη διότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν υπάρχει. Μια 'χώρα' που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκαλεί 'μαύρη τρύπα της Ευρώπης'.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΔΙΑΤΑΓΗ 227 - ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

26.02.2008

Οι αφανείς ήρωες του σοβιετικού έπους, 65 χρόνια μετά, ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους από την θρυλική πολιορκία που τερματίστηκε τον Φεβρουάριο του 1943 αφήνοντας στα ερείπια της πόλης και στις γύρω στέπες 1.500.000 νεκρούς και τραυματίες.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

27.01.2011

Το ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης μας μεταφέρει στην Ιρλανδία, εκεί όπου το 1917 καταγράφεται η πρώτη καταγγελία κακοποίησης στους κόλπους της Ιρλανδικής Εκκλησίας. Σήμερα, τα θύματα των χριστιανικών Ταγμάτων και των καθολικών ιερέων περιγράφουν τον εφιάλτη που έζησαν ως παιδιά, αλλά και την πολυετή προσπάθειά τους για να δικαιωθούν σε ένα κράτος που συμπορεύτηκε από την ίδρυσή του με τον Καθολικισμό.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΟΣ

10.06.2010

Η Εμπόλεμη Ζώνη ταξιδεύει στην Ισλανδία και καταγράφει εντυπωσιακές όσο και μοναδικές εικόνες από τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιόκουτλ που "ξύπνησε" για πρώτη φορά μετά από 200 χρόνια και πέτυχε ότι δεν μπόρεσαν να πετύχουν ο Χίτλερ, η διεθνής τρομοκρατία και ο ιός της νέας γρίπης: τον εναέριο αποκλεισμό της Ευρώπης.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή