2008-09

# 2008-09

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

30.06.2009

Στα σπλάχνα του κρύβει 300 τόνους χρυσάφι, αξίας 7-8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το αποκαλούν το Ελντοράντο της Ευρώπης. Εδώ και δέκα χρόνια, πάνω από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού στη Γηραιά Ήπειρο, ακτιβιστές και μια καναδική εταιρεία έχουν εμπλακεί σε έναν πόλεμο μέχρις εσχάτων.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ

26.05.2009

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Βούδας, με τους απόγονους του Τζένγκις Χαν, τη δολοφονία μιας δημοσιογράφου, 12 καρέκλες, το σκάκι και τους εξωγήινους;

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

28.04.2009

Στη Γαλλία, υπάρχει ένα σπίτι μοναδικό σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Ένα μυστικό καταφύγιο των κυνηγημένων και των αυτοεξόριστων, το σπίτι εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις οικογένειές και την πατρίδα τους όταν η αλήθεια τους έγινε επικίνδυνη για τη ζωή τους. Το Σπίτι των Δημοσιογράφων...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΖΑΚΑ

31.03.2009

Όταν η Αϊτή, η πατρίδα του Βουντού, γίνεται η πατρίδα εκατομμυρίων πεινασμένων, τότε πιστοί και ιερείς της αφρικανικής παραδοσιακής θρησκείας θυμούνται τον Cousin Zaka, τον Ξάδελφο Ζακά...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΙ ΑΛΛΟΙ

24.02.2008

Στο Ισραήλ, την ώρα που τα τάνκς εισβάλλουν στη Γάζα και η κοινή γνώμη επιδοκιμάζει τους βομβαρδισμούς, κάποιοι άλλοι Ισραηλινοί δέχονται να χαρακτηριστούν, από τους συμπατριώτες τους, δειλοί και προδότες...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ

27.01.2009

Λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του νέου αμερικανού προέδρου, η Εμπόλεμη Ζώνη ταξιδεύει εκεί που το αμερικανικό όνειρο εξελίσσεται σε εφιάλτη και παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση τριών κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

STATUS QUO, ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

30.12.2008

Ένα μήνα μετά τα βίαια επεισόδια στο Ναό της Αναστάσεως μεταξύ Ελληνορθοδόξων και Αρμενίων κληρικών, η Εμπόλεμη Ζώνη ταξιδεύει στους Αγίους Τόπους και επιχειρεί να ερευνήσει τα πραγματικά αίτια μιας διαμάχης αιώνων για την κυριαρχία στα πανάγια προσκυνήματα.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΛΟΜΠΙΛΕ

25.11.2008

Η Σλομπίλε είναι ένα από τα 300.000 παιδιά της Νοτίου Αφρικής που έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό HIV. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, η Εμπόλεμη Ζώνη σκιαγραφεί το 'πρόσωπο' της μάστιγας που καθημερινά 'θερίζει' 1.000 ζωές στη Ν. Αφρική και ευθύνεται για το θάνατο 40.000.000 ανθρώπων παγκοσμίως.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ 12 ΘΑΥΜΑΤΩΝ

28.10.2008

Μετά από προσπάθειες 16 μηνών, οι δημιουργοί της Εμπόλεμης Ζώνης, απέκτησαν τις απαραίτητες άδειες και αποκαλύπτουν την Υπερδνειστερία, μια ευρωπαϊκή 'χώρα' που δε θα τη βρείτε σε κανέναν χάρτη διότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν υπάρχει. Μια 'χώρα' που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκαλεί 'μαύρη τρύπα της Ευρώπης'.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΠΟΛΥΓΩΝΟ

30.09.2008

Στις παγωμένες στέπες του Καζακστάν, υπάρχει μια περιοχή που οι μετρητές ραδιενέργειας καταγράφουν ακτινοβολία 200 φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Τα χρόνια της ΕΣΣΔ την ονόμαζαν 'Πολύγωνο'. Εκεί, την περίοδο 1949-89 πραγματοποιήθηκαν 456 πυρηνικές δοκιμές. Ένα ντοκιμαντέρ για το απόρρητο σοβιετικό πυρηνικό πρόγραμμα και τις επιπτώσεις του στους κατοίκους της περιοχής.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή