2007-08

# 2007-08

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΟΖΕΦ

01.07.2008

Σ' ένα σκοτεινό υπόγειο, στα θεμέλια του σπιτιού του, ο Γιόζεφ Φρίτσλ κρατούσε φυλακισμένους επί 24 χρόνια την κόρη του και τα παιδιά που απέκτησε μαζί της. Η Εμπόλεμη Ζώνη παρουσιάζει μια ανατριχιαστική ιστορία που σόκαρε την Ευρώπη.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

11.05.2008

Εξοπλισμένοι με μικρές κάμερες και με τουριστικές βίζες στα διαβατήριά τους οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ διεισδύουν στη Βιρμανία (Μιανμάρ) καταγράφοντας αποκαλυπτικές εικόνες και συγκλονιστικές μαρτυρίες για το στυγνό δικτατορικό καθεστώς, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την κρυφή νέα πρωτεύουσα της χούντας των στρατηγών.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΚΑΝΟΥΝ, Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

29.04.2008

Στον Αλβανικό βορρά, εδώ και έξι αιώνες, o νόμος της βεντέτας κρατά ομήρους χιλιάδες ανθρώπους. Οικογένειες αλληλοεξοντώνονται, για φονικά που έγιναν δεκαετίες πριν. Όσοι θέλουν να ζήσουν μετατρέπουν τα σπίτια τους σε φυλακές. Πολλοί, θα μείνουν εγκλωβισμένοι με τις οικογένειες τους για μια ολόκληρη ζωή...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΜΙΣ ΝΑΡΚΗ 2008

27.03.2008

Στην 3η πιο ναρκοθετημένη περιοχή του πλανήτη, 18 ξεχωριστές γυναίκες, ακρωτηριασμένες από νάρκες, διεκδικούν το στέμμα της «Μις Νάρκη 2008».

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΔΙΑΤΑΓΗ 227 - ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

26.02.2008

Οι αφανείς ήρωες του σοβιετικού έπους, 65 χρόνια μετά, ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους από την θρυλική πολιορκία που τερματίστηκε τον Φεβρουάριο του 1943 αφήνοντας στα ερείπια της πόλης και στις γύρω στέπες 1.500.000 νεκρούς και τραυματίες.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΟΙ

29.1.2008

Τα τελευταία δέκα χρόνια, στο μεταπολεμικό Κονγκό, δεκάδες χιλιάδες αθώα παιδιά εξοστρακίζονται από τις οικογένειές τους με την κατηγορία της μαγείας. Από 30.000 έως 50.000 ζουν στους δρόμους, κάποια οδηγούνται στις εκκλησίες για να βιώσουν το μαρτύριο του 'εξορκισμού'.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΙΑΣ

03.01.2008

Επί δεκατέσσερα χρόνια, στη Λιβερία του εμφυλίου, οι ομαδικοί βιασμοί και η σεξουαλική βία με θύματα γυναίκες και παιδιά ήταν ένα καθημερινό έγκλημα. Το 2003, η ειρήνη επέστρεψε στη Δυτική Αφρική. Ο πόλεμος κατά των γυναικών όμως, συνεχίζεται.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΕΝΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ

28.11.2007

Από το Άινταχο ως την έρημο της Νεβάδα κάποιοι παράξενοι Αμερικανοί προετοιμάζονται για να επιβιώσουν από μια φυσική καταστροφή και για να αντισταθούν στην περίπτωση επιβολής στρατιωτικού νόμου στις ΗΠΑ. Ίνδαλμά τους ο Ράμπο. Όχι ο κινηματογραφικός, ο πραγματικός Ράμπο...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

OOGRUK ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

30.10.2007

Μισό αιώνα μετά την ανακάλυψη πετρελαίου στην Αλάσκα, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τις επιπτώσεις του μαύρου χρυσού στην ζωή των κατοίκων του Αρκτικού Κύκλου, την απειλή για το εύθραυστο οικοσύστημα, τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή των πετρελαϊκών κολοσσών με Γερουσιαστές και τον Λευκό Οίκο.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή