2006-07

# 2006-07

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ

26.06.2007

H φρικτή αλήθεια του πολέμου στο Ιράκ μέσα από τις προσωπικές ιστορίες ακρωτηριασμένων αμερικανών στρατιωτών, αλλά και βετεράνων που αντιτίθενται στον πόλεμο.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

VILINA VLAS: ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΡΑΪΔΑΣ

29.05.2007

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία οι ομαδικοί βιασμοί γυναικών χρησιμοποιήθηκαν ως όπλο απ' όλες τις πλευρές. Τα όσα διαδραματίστηκαν όμως στο ξενοδοχείο "Vilina Vlas" θα μείνουν στην Ιστορία.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ

01.05.2007

Ο μοναδικός εν ζωή επιζών από το καταφύγιο της Καγκελαρίας αφηγείται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις τελευταίες ημέρες του Φύρερ, την πτώση του Γ' Ράιχ, τον Απρίλιο του '45 και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι για εκείνον "ο Χίτλερ δεν ήταν τέρας αλλά ένας φυσιολογικός άνθρωπος".

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

24.04.2007

Περισσότερα από δέκα χρόνια μετά τη λεηλασία των στρατιωτικών αποθηκών στην Αλβανία, οι λαθρέμποροι όπλων αποκαλύπτουν πως εξόπλισαν την ιταλική Μαφία, τους αντάρτες του UCK και ενδεχομένως ορισμένους Έλληνες τρομοκράτες.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

27.03.2007

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ αναζητούν τα αίτια του εμφυλίου στο Κονγκό στο εσωτερικό ενός παλιού Βελγικού χρυσωρυχείου. Ακολουθούν μια ομάδα παιδιών και περπατούν δύο χιλιόμετρα στις σκοτεινές και ετοιμόρροπες σήραγγες για να φθάσουν ως τον "κόκκινο κόσμο".

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ

27.02.2007

Τα ανομολόγητα μυστικά του αρχαίου πολιτισμού των Μάγιας, η γενοκτονία των απογόνων τους κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου και η εφιαλτική πραγματικότητα γύρω από τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες χιλιάδων γυναικών στη Γουατεμάλα.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΒΑΪ

03.01.2007

Πάνω από 13.000 αιχμάλωτοι πολέμου και 85.000 ασιάτες εργάτες πέθαναν στην Ταϊλάνδη και τη Βιρμανία για την κατασκευή από τον ιαπωνικό στρατό της "σιδηροδρομικής γραμμής του θανάτου". Η ιστορία τους θα ήταν άγνωστη, αν δεν υπήρχε το Χόλυγουντ και μια γέφυρα στη άκρη της ζούγκλας...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ

28.11.2006

Τα τελευταία χρόνια, χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα από το παρθένο τροπικό δάσος του Αμαζονίου έχουν παραδοθεί στα αλυσοπρίονα και τις μπουλντόζες. Η υλοτομία και η δημιουργία κτηνοτροφικών μονάδων είναι δύο από τους λόγους που οδηγούν στη συστηματική αποψίλωση. Ένας τρίτος, κρύβεται στο κρέας που καταναλώνουμε και στα ράφια των σούπερ μάρκετ...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

31.10.2006

Πέντε χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Μπιν Λάντεν παραμένει άφαντος ενώ Αμερικανοί και ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, βρίσκονται αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη αντεπίθεση των Ταλιμπάν από την έναρξη του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Ο Σωτήρης Δανέζης καταγράφει τις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού στο ανατολικό μέτωπο του Αφγανιστάν, όταν η μονάδα στην οποία βρίσκεται ενσωματωμένος πέφτει σε ενέδρα των ανταρτών.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή