2005-06

# 2005-06

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

27.06.2006

Την ώρα που η Τεχεράνη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δύση, η Εμπόλεμη Ζώνη ταξιδεύει στο Ιράν και παρουσιάζει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Μπουσέρ, τους πρωταγωνιστές της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας το 1979 και το άγνωστο προφίλ του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΝΕΠΑΛ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΧΥΡΟ

30.05.2006

Στις βουνοκορφές του Νεπάλ η Εμπόλεμη Ζώνη δίνει ραντεβού με τους Μαοϊκούς αντάρτες και καταγράφει την εξέγερση του λαού κατά της μοναρχίας, την άνοιξη του 2006, στο μακρινό βασίλειο των Ιμαλαϊων.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΗΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ

18.04.2006

Στις ζούγκλες της Κολομβίας, εκεί όπου ο εμφύλιος μεταξύ των αριστερών ανταρτών και του κυβερνητικού στρατού μαίνεται επί τέσσερις δεκαετίες, στη χώρα που οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, παρασκευάζεται το 80% της κοκαΐνης παγκοσμίως.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ

14.03.2006

Οι Σαχαράουι είναι ένας λαός νομάδων που ζουν στην έρημο της Σαχάρας. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 πολεμούν το Μαροκινό στρατό ζητώντας τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κράτους στην περιοχή της ερήμου που ονομάζουν Δυτική Σαχάρα. Όλα ξεκίνησαν από την Ισπανία του δικτάτορα Φράνκο...

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

07.02.2006

Το ταξίδι χιλιάδων λατινοαμερικών λαθρομεταναστών, από το Μεξικό στην έρημο της Σονόρα, είναι μακρύ και δύσκολο. Τους οδηγεί η ανάγκη για μια δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες και η ελπίδα να καταφέρουν μια μέρα να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ

24.01.2006

Εξήντα χρόνια μετά την επίθεση στον αμερικανικό ναύσταθμο του Περλ Χάρμπορ, Άμερικανοί και Ιάπωνες βετεράνοι, αιρετικοί ιστορικοί και δύο Έλληνες που ζουν στη Χαβάη αφηγούνται τα γεγονότα, τις άγνωστες ιστορίες και το παρασκήνιο της ιαπωνικής αεροπορικής επιδρομής που έσυρε την Αμερική στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ

06.12.2005

Στον εμφύλιο της Σιέρα Λεόνε τα διαμάντια αποτελούσαν τη βασική πηγή εισοδήματος των ανταρτών, χρηματοδοτούσαν τον κυβερνητικό στρατό και πλήρωναν τους μισθοφόρους. Η Εμπόλεμη Ζώνη αφηγείται την πραγματική ιστορία των ματωμένων διαμαντιών της Σιέρα Λεόνε.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

30.11.2005

Τον Οκτώβριο του 2006 η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχώς την πρώτη της πυρηνική δοκιμή. Η Εμπόλεμη Ζώνη ταξίδεψε στην πιο απομονωμένη χώρα του κόσμου και κατέγραψε σπάνιες εικόνες από μια ουτοπική κοινωνία.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ

11.10.2005

Λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα του κυκλώνα Κατρίνα, ο Σωτήρης Δανέζης ταξιδεύει στον "υδάτινο κόσμο" της Νέας Ορλεάνης και αφηγείται τις ιστορίες των ανθρώπων που επέζησαν από την μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και έναν αιώνα.

δείτε περισσότερα

online ντοκιμαντέρ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ANA ΠΕΡΙΟΧΗ

Αφρική N. Αμερική Ωκεανία Ασία Ευρώπη Β.Αμερική Κ.Αμερική Μέση Ανατολή