ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
11/9

Ο Καραγκιόζης και οι περιπέτειές του | Μια απολαυστική παιδική παράσταση στο Τσάι στη Σαχάρα (από 24/9)

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Για παιδιά από 3 ετών και άνω…

 

Δύο ιστορίες με βασικό πρωταγωνιστή... τον αγαπημένο μικρών και μεγάλων, Καραγκιόζη. Στην πρώτη, ο Καραγκιόζης δίνει τον λόγο του στον Βεζίρη πως θα κάνει την κόρη του καλά από τη βαριά της ασθένεια. Φυσικά και λέει ψέματα, με μοναδικό σκοπό να κερδίσει την εύνοιά του. 

 

Η αλήθεια θα λάμψει...

 

Καθώς η ιστορία προχωρά οι απανωτές γκάφες του Καραγκιόζη θα αποκαλύψουν την αλήθεια και για μία ακόμη φορά θα τον μπλέξουν σε μεγάλες περιπέτειες.

 

Φεύγοντας στα ξένα…

 

Στη δεύτερη ιστορία, ο Καραγκιόζης λέει σε όλους ότι θα φύγει στο εξωτερικό για να δουλέψει για την οικογένειά του και όλοι τρέχουν να του δώσουν χρήματα για το νέο του ξεκίνημα. Μόνον που άλλος είναι ο πραγματικός του στόχος, μάλλον να εκμεταλλευτεί τους φίλους του και να τους πάρει χρήματα. Τελικά, η αλήθεια αποκαλύπτεται, και ο αγαπημένος μας ήρωας πληρώνει τις συνέπειες.

 

 Μαζί του, όπως πάντα

 

Η Αγλαϊα, ο Μορφονιός και οι άλλοι γνωστοί και αγαπημένοι ήρωες του θεάτρου Σκιών που συμπληρώνουν και υποδύονται τους χαρακτήρες των ιστοριών. 

 

Και ο συγγραφέας

 

Τις δύο πρωτότυπες και γεμάτες γέλιο ιστορίες γράφει ο από πολλούς θεωρούμενος πλέον μετρ του είδους, Γιώργος Κοντογιάννης, που ασυγκράτητος... εμφανίζεται στη σκηνή, μεταμφιεσμένος σε "Κολλητήρι". Από εκεί δεν διστάζει να στραφεί και να ανοίξει διάλογο με το κοινό, με παιδιά και θεατές κάθε ηλικίας.

 

Ε.Μ.


Βιβλίο-Αναγνώσεις

Θέατρο

Μουσική

Εικαστικά

Αξίζει / Διχάζει / Ξεχωρίζει

Συνεντεύξεις/Είπαν

Παιδί