ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
30/1

Αφιέρωμα στην Κική Δημουλά

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Με ολόθερμα χειροκροτήματα έγινε δεκτή η Κική Δημουλά χθες στο μέγαρο Μουσική στην ολοκλήρωση των εκδηλώσεων προς τιμήν της.

 

Η κορυφαία ποιήτρια δήλωσε πως η ποίηση είναι για τους χορτάτους και ότι οι ποιητές σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, νοιώθουν ανήμποροι.

 

Η αφορμή για το αφιέρωμα στην Κική Δημουλά ήταν η έκδοση ανθολογίας ποιημάτων της στα αγγλικά, στην σειρά της Παγκόσμιας Πολιτείας Γραμμάτων του Ντόρη και της Σεσίλ Μαργέλου του Πανεπιστημίου Yale.

 

Ο διευθυντής του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου υπογράμμισε σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα ότι υποκλίνεται στην εθνική ποιήτρια της Ελλάδας που είναι όπως είπε πλεόν παγκόσμια.

 

Το βιβλίο, σε μετάφραση της Σεσίλ Εγγλέση Μαργέλου και της Ρίκα Λέσερ, έχει τίτλο "Θρασεία Λογοκλόπος" από τον ομώνυμο τίτλο ενός ποιήματος της Κικής Δημουλά.

 

Στην εκδήλωση της ο οποίας συντονιστής ήταν ο λογοτέχνης Γιάννης Ευστασιάδης διαβάστηκαν ποιήματα της Κικής Δημουλά στα αγγλικά αλλά και τα ελληνικά από τους ηθοποιούς Κατερίνα Διδασκάλου και Μαρίνα Ψάλτη. Ακούστηκαν επίσης μελοποιημένα ποιήματά της από γνωστούς συνθέτες.


Βιβλίο-Αναγνώσεις

Θέατρο

Μουσική

Εικαστικά

Αξίζει / Διχάζει / Ξεχωρίζει

Συνεντεύξεις/Είπαν

Παιδί