ΚΟΣΜΟΣ
14/9

Ρωσία: Αποτρέψαμε επίθεση του ΙΚ στην Παλμύρα, να παραταθεί η εκεχειρία

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Για αποτροπή επίθεσης των τζιχαντιστών στην αρχαία Παλμύρα από τις ρωσικές συνάμεις έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τονίζοντας ότι "η μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται".

 

Όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος Βίκτορ Ποζνίχιρ, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη "έβαλαν στο στόχαστρο την Τρίτη τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που συγκεντρώνονταν στα βόρεια της Παλμύρας, προετοιμάζοντας μια επίθεση στην πόλη".

 

Σύμφωνα με τον Ποζνίχιρ, από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκαν 250 τζιχαντιστές και καταστράφηκαν 15 οχήματα εξοπλισμένα με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος και αντιαεροπορικά.

 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε, ο Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός σε όλη Συρία για άλλες 48 ώρες, μολονότι, όπως σημείωσε, η συμφωνία εκεχειρίας δεν εφαρμόζεται πλήρως.

 

"Μέχρι σήμερα το πρωί, ο συνολικός αριθμός των παραβιάσεων είχε αυξηθεί στις 60... Παρατηρήσαμε επίσης ότι ορισμένες ένοπλες ομάδες που ελέγχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως η Αχράρ αλ Σαμ, ανακοίνωσαν ευθέως ότι είναι απρόθυμες να παύσουν το πυρ. Ο μεγαλύτερος αριθμός των παραβιάσεων σχετίζεται με αυτές τις ομάδες", πρόσθεσε ο Ποζνίχιρ, διαβεβαιώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν ανταποδίδουν τα πυρά.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ