ΚΟΣΜΟΣ
4/4

Βρυξέλλες: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας & διαδηλωτών

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Συγκρούσεις και επεισόδια ξέσπασαν στις Βρυξέλλες μετά τη συγκέντρωση κατά της λιτότητας που οργάνωσε η Συνομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εργατικών συνδικάτων.

 

Ειδικότερα, ομάδα διαδηλωτων συγκρούστηκε με την αστυνομία μπροστα από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Οι διαδηλωτες πετούσαν πέτρες και πορτοκάλια, ενω οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν υδραντλίες και σπρέι πιπεριού.

 

Αρκετά άτομα τραυματίσθηκαν στα επεισόδια, ενώ εξαιτίας της διαδηλωσης και των επεισοδίων παρέλυσε η κίνηση στο κέντρο των Βρυξελλών.

 

Δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση μιας αντλίας νερού και δακρυγόνων για να απομακρύνουν το πλήθος από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη -κυρίως από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Πολωνία- πήραν μέρος στη διαδήλωση αυτή, από κοινού με μια μικρή ομάδα ελλήνων εργαζόμενων.

 

Αίτημα των διαδηλωτών ήταν μια πιο κοινωνική Ευρώπη. "Μέτρα λιτότητας διαρκής φτώχεια", "Λαός, όχι κέρδος", ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό που κρατούσαν. "Το μήνυμά μας είναι απλό, όμως οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν θέλουν να το ακούσουν. Το μήνυμά μας είναι ότι οι πολιτικές που εφαρμόζουν σε απάντηση στην οικονομική κρίση δεν αρκούν και στην πραγματικότητα έχουν επιδεινώσει την οικονομική και κοινωνική κρίση. Το μήνυμά μας είναι ότι η λιτότητα δεν λειτουργεί", δήλωσε η γενική γραμματέας του CES Μπερναντέτ Σεγκόλ.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ