ΚΟΣΜΟΣ
12/2

Μ.Λεπέν για συνεργασία με Χρυσή Αυγή & επιρροή ΑΝ.ΕΛ.

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Περίπου ο ένας στους τρεις Γάλλους, που μεταφράζεται σε ποσοστό 34%, εμφανίζεται "κοντά" στην ιδεολογία του "Εθνικού Μετώπου" της Μαρίν Λεπέν σύμφωνα με δημοσκόπηση (TNS Sofres για την εφημερίδα Le Monde, το ραδιοσταθμό France Info και το Canal+).

 

Μάλιστα, μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων φαίνεται ότι είναι ψηφοφόροι του κεντροδεξιού UMP. Οι Γάλλοι εμφανίζονται μοιρασμένοι για την ταυτότητα της ιδεολογίας του κόμματος, η οποία χαρακτηρίζεται από το 43% "περισσότερο ακροδεξιά, εθνικιστική και ξενοφοβική", ενώ από το 46% "περισσότερο πατριωτικά δεξιά με παραδοσιακές αξίες".

 

Με αυτά τα δεδομένα, η αρχηγός του κόμματος "Εθνικό Μέτωπο" Μαρίν Λεπέν μίλησε στην εκπομπή, "Έρευνα" του Παύλου Τσίμα και είπε ότι στην ομάδα, την οποία σχηματίζει για τη νέα Ευρωβουλή, δεν θα συμμετέχουν ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ούτε η Χρυσή Αυγή. 

 

"Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κίνημα που να μοιάζει με το δικό μας που να μπορεί να γίνει φορέας ευρωσκεπτικισμού και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού", είπε με νόημα, ενώ ερωτηθείσα αν βλέπει υποψήφιο εταίρο από την Ελλάδα σε αυτόν τον συνασπισμό, η ίδια απάντησε: "Όχι. Έχω την αίσθηση, αν θέλετε, ότι οι πλησιέστεροι σε μας είναι οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" αλλά αντιλαμβάνομαι ότι έχουν συμμετάσχει σε μια πολιτική που καθιστά τη σημερινή τους επιρροή περιορισμένη. προς το παρόν, λοιπόν, δεν βλέπω κανέναν να αναδύεται και λυπάμαι διότι η Ελλάδα συμβολίζει όλες τις αποζημιώσεις της ΕΕ".

 

Στην ερώτηση για τον αν στο επόμενο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, του φασιστικού κόμματος, θα γίνουν δεκτοί από τη συμμαχία της, η Μαρίν Λεπέν απάντησε: "Όχι, όχι! Είμαστε πολύ σαφείς σ' αυτό το θέμα. Δεν θα τους δεχθούμε στην ομάδα μας".


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ