ΚΟΣΜΟΣ
13/5

Ομπάμα - Κάμερον για Συρία

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

ΗΠΑ και Βρετανία θα συνεχίσουν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Συρίας και να ασκούν πίεση για να τερματιστεί η κυριαρχία του Άσαντ, δήλωσαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον που επισκεπτεται την Ουάσιγκτον.

 

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για την εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία.

 

"Συζητήσαμε για τη Συρία και την αποτρόπαιη βία που υφίσταται ο λαός της Συρίας. Θα συνεχίσουμε από κοινού τις προσπάθειες για να εντείνουμε τις πιέσεις στο καθεστώς Άσαντ. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επιβεβαίωση στοιχείων ότι γίνεται χρήση χημικών όπλων στη Συρία τα οποία στοιχεία θα καθορίσουν τα επόμενα βήματά μας" είπε σχετικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει τη σφαγή που συντελείται "μπροστά στα μάτια μας" στη Συρία και δήλωσε ότι η χώρα του θα διπλασιάσει την υποστήριξή της στη συριακή αντιπολίτευση κατά το προσεχές έτος.

 

"Ο κόσμος πρέπει επειγόντως να ενωθεί για να τερματιστούν οι σκοτωμοί. Δεν ωφελεί κανέναν να χαθούν κι άλλες ζωές να χρησιμοποιούνται χημικά όπλα ούτε να βλέπουμε τη βία να εξαπλώνεται. Επομένως, χαιρετίζουμε που ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησε να συμβάλει για να βρεθεί πολιτική λύση", τόνισε μεταξύ άλλων ο Βρετανός πρωθυπουργός.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ