ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/9

Μητσοτάκης: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια

Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα Εκτυπώστε το Αρθρο mail to

Συνάντηση με μέλη του διοικητικού της ΕΣΗΕΑ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε "αδιανόητο" το "να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τονπεριορισμό των αδειών σε 4, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση".

 

Όπως ανέφεραν πηγές της ΝΔ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης "προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του 'νόμου Παππά' και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων".

 

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη σταθερή θέση της ΝΔ για την ανάγκη να διασφαλιστούν "η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4".

 

Από τη ΝΔ υπογράμμιζαν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.

 

Σχολιάζοντας τις θέσεις Μητσοτάκη, κυβερνητικοί κύκλοι καλούσαν τον πρόεδρο της ΝΔ να πει "επιτέλους ευθέως στους καναλάρχες αν θα επιστρέψει τα χρήματα του διαγωνισμού".

 

"Για πολλοστή φορά σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος εμμέσως στους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια, είπε ότι η ΝΔ θα προκηρύξει νέες τηλεοπτικές άδειες. Παρέλειψε, όμως, επίσης για πολλοστή φορά, να πει τι θα κάνει με τους καναλάρχες που πήραν άδεια και που υπερθεμάτισαν με 246 εκατομμύρια στον πρόσφατο διαγωνισμό" σημείωναν κυβερνητικοί κύκλοι, παραθέτοντας τα ερωτήματα:

 

"Θα τους δώσει πίσω τα 246 εκατομμύρια; Θα προκηρύξει τις νέες άδειες με ανάλογο τίμημα; Θα εφαρμόσει σύστημα αδειών δύο ταχυτήτων; ΔΞ/ΔΑ;

 

"Περιμένουμε με αγωνία από το γραφείο Τύπου της ΝΔ μια ακόμη ασαφή και γενικόλογη απάντηση που θα πετάει την μπάλα στην εξέδρα" κατέληγαν οι κύκλοι της κυβέρνησης.


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ